Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μέι: Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Βρετανία, τo ISIS πίσω από την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου
Μέι: Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Βρετανία, τo ISIS πίσω από την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Μέι: Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Βρετανία, τo ISIS πίσω από την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Την αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού ανακοίνωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, λίγο μετά την ανάληψη ευθύνης του τρομοκρατικού χτυπήματος στο μετρό του Λονδίνου από το Ισλαμικό Κράτος, όπως μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής, το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq.

Σύμφωνα με το BBC, η εν λόγω αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού σημαίνει ότι μια ακόμη επίθεση αναμένεται να λάβει χ πολύ σύντομα. Μεταξύ άλλων, η Μέι δήλωσε ότι ο θα παρέχει στήριξη στην αστυνομία για την αποτελεσματική φύλαξη ορισμένων δύσβατων περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι περίπου 1000 οπλισμένοι αστυνομικοί θα βρίσκονται στους ς του Λονδίνου.

«Θα δείτε πιο έντονη την παρουσία ενόπλων αστυνομικών στους ς και στα μέσα μεταφοράς για να σας παρέχουν επιπλέον », διαμήνυσε η Μέι και πρόσθεσε: «Αυτό είναι λογικό βήμα, ανάλογο της περίστασης, που θα προσφέρει επιπλέον ασφάλεια και ενώ συνεχίζεται η έρευνα των αρχών».

«Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών»

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι βρετανικές αρχές μετά την ενός αυτου εκρηκτικού μηχανισμού στον σταθμό του μετρό Parsons Green του δυτικού Λονδίνου που είχε ως να τραυματιστούν 29 άνθρωποι, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό.

«Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών της επίθεσης, δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο LBC ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, διευκρίνισε σε ένα δελτίο τύπου ότι η μονάδα διεξάγει «ταχείες έρευνες για να ταυτοποιήσει τους υπεύθυνους», προσθέτοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε «καμία σύλληψη».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση