Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μέι: Περισσότεροι από 130 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον νευροτοξικό παράγοντα
Μέι: Περισσότεροι από 130 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον νευροτοξικό παράγοντα

Μέι: Περισσότεροι από 130 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον νευροτοξικό παράγοντα

Η πρωθυπουργός της ς, , δήλωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 130 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον νευροτοξικό παράγοντα στρατιωτικής προέλευσης που δηλητηρίασε τον πρώην Ρώσο διπλό πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, στη βρετανική πόλη Σάλσμπερι νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 130 άνθρωποι στο Σάλσμπερι ενδέχεται να έχουν εκτεθεί σε αυτό τον νευροτοξικό παράγοντα», δήλωσε η Μέι στο κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι το Λονδίνο διαθέτει πληροφορίες που υποδεικνύουν ότι η Μόσχα κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας έχει ερευνήσει τρόπους διανομής νευροτοξικών παραγόντων, πιθανώς για τη διάπραξη δολοφονιών.

Στη συνέχεια, η Βρετανίδα πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη διπλωματική απάντηση στη δηλητηρίαση Σκριπάλ ως τη μαζικότερη συλλογική απέλαση Ρώσων διπλωματών στην , σημειώνοντας ότι συνολικά, τουλάχιστον Ρώσοι έχουν απελαθεί από 18 χώρες, οι οποίοι προστίθενται στους 23 που έχει ήδη απελάσει η .

«Ως μια κυρίαρχη ευρωπαϊκή δημοκρατία, το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενώσει τις δυνάμεις του με την και το ΑΤΟ, για να αντιμετωπίσει αυτές τις », δήλωσε, σημειώνοντας ότι αν η στόχευε να διαιρέσει τις χώρες της Δύσης, απέτυχε παταγωδώς.

Ένας εκπρόσωπος της πρωθυπουργού δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα εξετάσουν έως τον Ιούνιο τη λήψη ενδεχόμενων περαιτέρω μέτρων εις βάρος της ς.

Τέλος, η Μέι κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία για συγκάλυψη χρήσης χημικών όπλων από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση