Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Μέι αποφάσισε την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών ως απάντηση για την υπόθεση Σκριπάλ
Η Μέι αποφάσισε την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών ως απάντηση για την υπόθεση Σκριπάλ

Η Μέι αποφάσισε την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών ως απάντηση για την υπόθεση Σκριπάλ

Η σία είναι «ένοχη» για τη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, δήλωσε η πρωθ της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ανακοινώνοντας την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Στο πλαίσιο της Σύμβασης της ς, το Ηνωμένο Βασίλειο θα απελάσει τώρα 23 Ρώσους διπλωμάτες που έχουν εντοπισθεί ως μη δηλωμένοι πράκτορες των υπηρεσιών Πληροφοριών. Έχουν μία μόνο εβδομάδα για να αναχωρήσουν».

Η Βρετανίδα πρωθ δήλωσε ότι η μεγαλύτερη απέλαση από το Λονδίνο εδώ και 30 χρόνια θα υποβαθμίσει τις ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών στη Βρετανία για τα επόμενα χρόνια.

«Θα παγώσουμε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία όπου υπάρχουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να απειλήσουν τη ή την περιουσία πολιτών ή κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε η Τερέζα Μέι.

Η Βρετανική κυβέρνηση νωρίτερα ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το του συγκαλείται στις 19.00 GMT (21.00 ώρα Ελλάδος) κατόπιν αιτήσεως του Ηνωμένου Βασιλείου με σκοπό την των μελών του σχετικά με την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον του πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δηλώσει ότι η σία είναι πιθανότατα υπεύθυνη για την επίθεση κατά του Σκριπάλ. Η Μόσχα έχει αρνηθεί την εμπλοκή της.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση