Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Με επιθέσεις σε Ουάσιγκτον και Ευρώπη απειλεί το Ισλαμικό Κράτος

Με επιθέσεις σε Ουάσιγκτον και Ευρώπη απειλεί το Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό Κράτος προειδοποίησε σήμερα σε ένα νέο βίντεο πως οι χώρες που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Συρίας θα έχουν την ίδια τύχη με τη Γαλλία και απείλησε να επιτεθεί στην Ουάσιγκτον.

«Λέμε στα κράτη που συμμετέχουν στη σταυροφορική εκστρατεία ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα ζήσετε με το θέλημα του Θεού μια ημέρα σαν της Γαλλίας και με τη βοήθεια του Θεού, όπως χτυπήσαμε τη Γαλλία στο κέντρο της στο , ορκιζόμαστε ότι θα χτυπήσουμε την στο κέντρο της στην Ουάσιγκτον», λέει ένας άνδρας στο βίντεο.

Το οπτικό αυτό υλικό αρχίζει με πλάνα από τις επιθέσεις της Παρασκευής στο και το μεταφέρει ένας άνδρας που φοράει στολή παραλλαγής και ένα τουρμπάνι και φέρει το όνομα Αλ Γαρίμπ ο Αλγερινός.

Δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί άμεσα η γνησιότητα του βίντεο, που φέρεται ότι αποτελεί των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην ιρακινή επαρχία Σαλαχουντίν, βόρεια της Βαγδάτης.

Ο «Αλ Γαρίμπ ο Αλγερινός» προειδοποιεί επίσης την ότι θα υποστεί και άλλες επιθέσεις. «Λέω στις ευρωπαϊκές χώρες ότι ερχόμαστε, ερχόμαστε με ναρκοπαγίδες και εκρηκτικά, ερχόμαστε με ζώνες εκρηκτικών και με σιγαστήρες και δεν θα μπορείτε να μας σταμτατήσετε επειδή σήμερα είμαστε πολύ ισχυρότεροι απ' ό,τι πριν», λέει στο βίντεο. Προφανώς αναφερόμενος στις διεθνείς συνομιλίες για τον τερματισμό του συριακού πολέμου, ένας άλλος άνδρας, που στο βίντεο αναφέρεται ως Αλ Καράρ ο , λέει στον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ πως «αποφασίσαμε να διαπραγματευτούμε μαζί σου στα χαρακώματα και όχι στα ξενοδοχεία».

Προειδοποιήσεις από την CIA: «Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Kράτος ετοιμάζει κι άλλες επιθέσεις»

«Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Kράτος πιθανόν ετοιμάζει και άλλες επιθέσεις παρόμοιες με αυτές που σημειώθηκαν στο Παρίσι», δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν.

«Πιστεύω ότι αυτή δεν είναι η μόνη επιχείρηση που η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει ετοιμάσει, σίγουρα δεν θεωρώ τις επιθέσεις αυτές ένα μεμονωμένο γεγονός», δήλωσε ο Μπρέναν μιλώντας σε κέντρο ς στην Ουάσινγκτον.

Η οργάνωση ΙΚ «δεν αρκείται στο να περιορίζει τη φονική δράση της στο Ιράκ και τη Συρία και να εγκαθιστά κατά τόπους παρακλάδια στη Μέση Ανατολή, τη νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική, αλλά κατάρτισε ένα εξωτερικών επιχειρήσεων το οποίο εφαρμόζει τώρα με αιματηρές συνέπειες», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών. «Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών εργάζονται αυτή τη στιγμή σκληρά για να δουν τί μπορούν να κάνουν περισσότερο για να την εξαρθρώσουν».

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση