Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μαζική κινητοποίηση κατά εργασιακού στη Γαλλία
Μαζική κινητοποίηση κατά εργασιακού στη Γαλλία

Μαζική κινητοποίηση κατά εργασιακού στη Γαλλία

Η μαζική χθεσινή κινητοποίηση εναντίον της εργασιακής μεταρρύθμισης προστέθηκε στα σύννεφα που σκιάζουν τον ορίζοντα του Γάλλου προέδρου Ολάντ. Ενα χρόνο πριν από τις προεδρικές του 2017, νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Ολάντ δεν θα κατορθώσει να περάσει στον δεύτερο γύρο, όποιος και αν είναι ο κεντροδεξιός αντίπαλός του.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση της Αριστεράς να φέρνει μια μεταρρύθμιση που διευκολύνει τις απολύσεις και θεωρεί το δικαίωμα στην εργασία εμπόδιο για την απασχόληση», είπε ο πρόεδρος του Κινήματος Νέων Σοσιαλιστών Μπενζαμέν Λικάς. Παρά τη βροχή, στις διαμαρτυρίες κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης μετείχαν 400.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, και 1.200.000, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Ηταν η μεγαλύτερη από τις τρεις διαδηλώσεις που προηγήθηκαν, καθώς αυτή τη φορά δεν διαδήλωσαν μόνο νεανικές οργανώσεις αλλά και συνδικάτα – τόσο οι βασικές συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας (CGT, FO, Solidaires και FSU) όσο και πρωτοβάθμια των οποίων τα δευτεροβάθμια όργανα έχουν ταχθεί υπέρ της μεταρρύθμισης. Σε σειρά πόλεων σημειώθηκαν συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία, ενώ τουλάχιστον 70 λύκεια στην περιοχή του Παρισιού τελούσαν υπό κατάληψη ή έκλεισαν με εντολή της διεύθυνσης, καθώς οι μαθητές έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Στις χάρτινες πινακίδες έξω από τα κλειστά σχολεία εμφανιζόταν η ίδια λέξη που βρίσκεται στα χείλη των υπερασπιστών της μεταρρύθμισης: «ΑΝΕΡΓΙΑ». Στην τρίωρη του νομοσχεδίου στη Βουλή, η υπουργός Εργασίας Μιριάμ ελ Ομρί τόνισε ότι οι διατάξεις που ελαστικοποιούν την θα μειώσουν το ποσοστό ανεργίας, το οποίο σήμερα ξεπερνά το 10%. Η υπουργός υποστήριξε ότι ο νόμος θα ψηφιστεί ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις και ότι οι όποιες βελτιώσεις δεν θα θίξουν την ουσία των μέτρων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση