Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ματωμένες εκλογές στο Μπανγκλαντές με 10 νεκρούς
Ματωμένες εκλογές στο Μπανγκλαντές με 10 νεκρούς

Ματωμένες εκλογές στο Μπανγκλαντές με 10 νεκρούς

Εν μέσω καταγγελιών για νοθεία

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, σε βίαια επεισόδια στο περιθώριο των βουλευτικών εκλογών που διεξάγονται στο Μπανγκλαντές, εν μέσω καταγγελιών για νοθεία και καταστολή της ς.

Τρεις σκοτώθηκαν από την αστυνομία και άλλοι έξι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών του κυβερνώντος Λαϊκού Συνδέσμου (Awami League) και του Εθνικιστικού Κόμματος του Μπανγκλαντές (BNP) της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Χαλέντα Ζία. Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επίσης από υποστηρικτές της ς.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 18.00 (ώρα ς) και οι προβλέπουν ότι η πρωθυπουργός Σεΐχ Χασίνα, 71 ετών, θα εξασφαλίσει μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία, καθώς παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα της.

Οι πολιτικοί αντίπαλοί της, ωστόσο, την χαρακτηρίζουν «δεσποτική» και την κατηγορούν ότι φυλάκισε την Χαλέντα Ζία και καειλε την αολίτευση, με μαζικές , εξαναγκαστικές και δρακόντειους νόμους που φίμωσαν τον Τύπο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Εκ Επιτροπή ερευνά καταγγελίες για νοθεία από όλη τη χώρα.

«Αν επιβεβαιώσουμε (τους ισχυρισμούς αυτούς) από τους δικούς μας διαύλους, τότε θα ληφθούν μέτρα, όπως ορίζει ο νόμος», είπε ο εκπρόσωπός της, Σ.Μ. Ασαντουζαμάν.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση