Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μαρτυρίες για την πτώση του αεροσκάφους: Έβγαζε καπνό και έναν παράξενο θόρυβο
Μαρτυρίες για την πτώση του αεροσκάφους: Έβγαζε καπνό και έναν παράξενο θόρυβο

Μαρτυρίες για την πτώση του αεροσκάφους: Έβγαζε καπνό και έναν παράξενο θόρυβο

Δύο υτόπτες μάρτυρες περιέγρψαν ότι λίγο πριν από τη συντριβή του, το αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών έβγαζε ένα παράξενο θόρυβο. Δηλώνουν επίσης ότι παρατήρησαν να βγαίνει καπνός αλλά και μικρά κομμ που έμοιαζε με χαρτί.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο πρακτορείο Reuters, o Malka Galato, ο στα χωράφια του οποίου συνετρίβη το αεροσκάφος, «μικρά αντικείμενα, σαν χαρτιά, έβγαιναν από το αεροπλάνο. Εκανε έναν περίεργο θόρυβο και πραγματοποίησε μια ξαφνική στροφή προτού συντριβεί».

Ένας ακόμη , ο Ταμιράτ Αμπέρα, δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο ότι το αεροπλάνο προσπάθησε να σηκωθεί προτού κάνει μια απότομη στροφή και καταπέσει.

Βρέθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι τα δύο μαύρα κουτιά του , το οποίο συνετρίβη χθες 60 χιλιόμετρα από την  πρωτεύουσα της χώρας, Αντίς Αμπέμπα, εντοπίστηκαν.

Πρόκειται για τον καταγραφέα των συνομιλιών μεταξύ του πληρώματος στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, αλλά και τον καταγραφέα ψηφιακών δεδομένων ς από τα διάφορα συστήματα του αεροσκάφους.

Η δεύτερη συσκευή καταγράφει ψηφιακά τις παραμέτρους λειτουργίας των διαφόρων συστημάτων του αεροσκάφους και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τους διερευνητές του δυστυχήματος, τόσο για την λειτουργία του αεροσκάφους, όσο και για τις ενέργειες του πληρώματος, κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν από την συντριβή.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο Associated Press, αξιωματούχος των αιθιοπικών αερογραμμών, η συσκευή είναι μερικώς κατεστραμμένη: «Θα δούμε τι μπορούμε να ανακτήσουμε από αυτό», είπε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμί ατου ψει δικαιοδοσίας να μιλήσει στα media

Το νέο δυστύχημα με την εμπλοκή αεροσκάφους 737 MAX 8 εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια του αναφερόμενου αναβαθμισμένου μοντέλου, καθώς ένα αεροσκάφος παρόμοιου τύπου είχε συντριβεί τον περασμένο Οκτώβριο στην Ινδονησία.

Ερωτήματα αντιμετωπίζει η Boeing

Ίδιος τύπος αεροσκάφους είχε συντριβεί τον περασμένο Οκτώβριο σε της Lion Air στην Ινδονησία. Τότε, εμπειρογνώμονες είχαν αναφέρει ότι  οι πιλότοι φαινόταν να αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα με αυτόματο σύστημα που αντιμετωπίζει την απώλεια στήριξης.

Συγκεκριμένα το σύστημα αυτό είχε επανειλημμένα καταγραφεί να πιέζει προς τα κάτω τη μύτη του αεροσκάφους , παρά τις προσπάθειες των πιλότων να το διορθώσουν. Στην πτήση της Lion Air 189 άνθρωποι είχαν χάσει  τη ζωή τους.

Και το αεροσκάφος  της Lion Air ήταν καινούριο, ενώ το ατύχημα συνέβη και σε εκείνη την περίπτωση λίγο μετά την απογείωση.

«Είναι εξαιρετικά ύποπτο» δήλωσε στο CNN η Μαίρη Σιάβο, πρώην Γενικός Επιθεωρητής  της Αμερικανικής Υπηρεσίας Mεταφορών, προσθέτοντας:

«Εδώ έχουμε ένα ολοκαίνουριο αεροσκάφος που έχει δύο πτήσεις μέσα σε λίγους μήνες. Αυτό πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι στην αεροπορική βιομηχανία.

Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αερομεταφορών το Boeing 737 Max 8
H Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας των Αερομεταφορών θα αξιολογήσει τους πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων που σχετίζονται με την χρήση των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8, μετά την χθεσινή τραγική συντριβή αεροσκάφους του ίδιου τύπου που ανήκε στις Αιθιοπικές Αερογραμμές, σύμφωνα με σημερινή δήλωση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μεταφορές.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση