Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μάρτιν Βίντερκορν: Ο ισχυρός άνδρας της VW στο μάτι του κυκλώνα
Μάρτιν Βίντερκορν: Ο ισχυρός άνδρας της VW στο μάτι του κυκλώνα

Μάρτιν Βίντερκορν: Ο ισχυρός άνδρας της VW στο μάτι του κυκλώνα

Την μεγαλύτερη απειλή για την ίδια της την ύπαρξη αποτελεί για την το σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη και έχει οδηγήσει την μεγαλύτερη αυτοκινητο του κόσμου στο χείλος της καταστροφής.

Η γερμανική εταιρία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής παγκοσμίως με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, μετά την παραδοχή της ότι χρησιμοποίησε ειδικό λογισμικό σε 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματα, προκειμένου να παραποιήσει τα στοιχεία για την εκπομπή ρύπων, τα οποία στις εμφανίζονταν χαμηλότερα σε σχέση με όταν τα αυτοκίνητα έβγαιναν στους ς.

Εκτός όμως από την ίδια την εταιρία, της οποία η παγκόσμια φήμη κινδυνεύει να σπιλωθεί ανεπανόρθωτα, εν μέσω μιας σφοδρότατης «καταιγίδας» έχει βρεθεί και ο μέχρι πρότινος πανίσχυρος άνθρωπος που κρατά τα ηνία της, ο Γερμανός, Μάρτιν Βίντερκορν, ο οποίος πλέον έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με ένα από τα πλέον πολύκροτα σκάνδαλα του κλάδου.

Με τις ετήσιες απολαβές του να φτάνουν τα 16 εκατομμύρια , ο Βίντερκορν αποτελεί αυτή την στιγμή τον καλύτερα αμειβόμενο εκτελεστικό διευθυντή στην . Η θέση του στην κορυφή της ιεραρχίας της , την οποία κατάφερε να κερδίσει μετά από ένα σκληρό «μπρα ντε φερ» με τον μέχρι πρότινος μέντορά του, Φέρντιναντ Πιχ, εθεωρείτο ασφαλής μέχρι το ξέσπασμα του σκανδάλου. Μάλιστα, μόλις πριν από δύο εβδομάδες, επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου είχε αποφασίσει την επέκταση της παραμονής του στην της εταιρίας, η οποία έληγε το 2016, έως το , ενώ απολάμβανε την αμέριστη εμπιστοσύνη και στήριξη της Καγκελαρίου Μέρκελ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση