Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μάλτα: Παραδόθηκαν και συνελήφθησαν οι αεροπειρατές – Ελεύθεροι οι επιβάτες
Μάλτα: Παραδόθηκαν και συνελήφθησαν οι αεροπειρατές – Ελεύθεροι οι επιβάτες

Μάλτα: Παραδόθηκαν και συνελήφθησαν οι αεροπειρατές – Ελεύθεροι οι επιβάτες

Παραδόθηκαν στις αρχές οι άνδρες που πραγματοποίησαν σε ένα Airbus A320, που εκτελούσε εσωτερική στη Λιβύη και το οποίο οδήγησαν στη Μάλτα, αφού απελευθέρωσαν όλους τους και τα μέλη του πληρώματος, έγινε γνωστό από τον πρωθυπουργό της χς, Τζόζεφ Μούσκατ.

«Οι αεροπειρατές παραδόθηκαν, υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο και τέθηκαν υπό ση» έγραψε ο Μούσκατ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Oι δύο άνδρες φαίνεται πως είναι υποστηρικτές του πρώην ηγέτη Μουάμαρ και ζητούν πολιτικό στη Μάλτα, είπε λίγο νωρίτερα ένας υπουργός της κυβέρνησης της Λιβύης.

Το αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο στη Λιβύη από την πόλη Σέμπχα προς την Τρίπολη.

Σε επαφή που είχε με τον πύργο ελέγχου πριν χαθεί η επι ο πιλότος ανέφερε ότι προσπάθησε να προσγειώσει το αεροπλάνο στην Τρίπολη ωστόσο, οι αεροπειρατές δεν το επέτρεψαν. Μάλιστα το αεροπλάνο κατευθύνθηκε αρχικά προς τη Μάλτα, στη συνέχεια έκανε αναστροφή προς τη Λιβύη και μετά πάλι προς τη Μάλτα.

Οι αεροπειρατλες φερόταν να κρατούν χειροβομβίδα ενώ απειλούσαν να ανατινάξουν το αεροπλάνο. Δήλωσαν επίσης υποστηρικτές του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουμάρ , ο οποίος είχε σκοτωθεί το 2011 στη διάρκεια εξέγερσης, και φέρεται να εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να αφήσουν ελεύθερους τους , όχι όμως και τα μέλη του πληρώματος, αν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους. Περιμετρικά του αεροπλάνου αναπτύχθηκαν στρατιώτες ενώ οι μηχανές του δούλευαν ακόμη και 45 λεπτά μετά την προσγείωσή του.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση