Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μάλτα: Χιλιάδες στους δρόμους μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου των «Panama Papers»
Μάλτα: Χιλιάδες στους δρόμους μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου των «Panama Papers»

Μάλτα: Χιλιάδες στους δρόμους μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου των «Panama Papers»

Χιλιάδες Μαλτέζοι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους για να διακηρύξουν την επιθυμία τους για ενότητα μετά τη της δημοσιογράφου και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία.

Στο τέλος της ς στους δρόμους της , η πρόεδρος της ς Μαρί-Λουίζ Κολέιρο Πρέκα δέχθηκε τους οργανωτές, οι οποίοι επρόκειτο να της επιδώσουν κείμενο που παρουσιάζει τις ανησυχίες και τα αιτήματά τους. Μεταξύ των αιτημάτων τους, οι παρ του επιτρόπου υπεύθυνου για την και του γενικού εισαγγελέα.

«Ζητώ από την πρόεδρο να κάνει χρήση των εξουσιών της για να μας βγάλει από την κρίση αυτή», δήλωσε κατά την ομιλία του ένας από τους οργανωτές.

«Θέλουμε τη , ζούμε μία θεσμική κρίση, η χώρα φοβάται, η βρίσκεται υπό το κράτος τυράννων που κάνουν ό,τι θέλουν», είπε.

«Η Ντάφνι δεν σκοτώθηκε επειδή έλεγε ψέματα. Δεν σκοτώθηκε επειδή πρόσβαλε κάποιον με τα λόγια της. Σκοτώθηκε επειδή είχε ανακαλύψει το κακό που έχει αποδυναμώσει τη χώρα όπου κυριαρχεί η πλεονεξία και όπου η έχει δώσει τη θέση της στην επιθυμία για με κάθε τίμημα».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση