Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μάλτα: Απελευθερώθηκαν οι πρώτοι 65 επιβάτες από το λιβυκό αεροσκάφος που τελεί υπό αεροπειρατεία
Μάλτα: Απελευθερώθηκαν οι πρώτοι 65 επιβάτες από το λιβυκό αεροσκάφος που τελεί υπό αεροπειρατεία

Μάλτα: Απελευθερώθηκαν οι πρώτοι 65 επιβάτες από το λιβυκό αεροσκάφος που τελεί υπό αεροπειρατεία

Μία πρώτη ομάδα επιβατών, αποτελούμενη από γυναίκες και , κατέβηκε τη σκάλα του αεροσκάφους της εταιρείας Afriqiyah Airways που τελεί υπό αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο της Μάλτας. Πρόκειται όπως έγινε γνωστό για 65 άτομα που κατέβηκαν από το ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αποβίβαση και άλλων ατόμων.

Το αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο στη από την πόλη Σέμπχα προς την και σε αυτό βρίσκονταν συνολικά 118 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 111 επιβάτες, 82 , 28 γυναίκες και ένα παιδί, και επτά μέλη πληρώματος.

Την αεροπειρατεία στο αεροσκάφος που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο στη επιβεβαίωσε ο πιλότος του αεροσκάφους σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου της ς. Σε επαφή που είχε με τον πύργο ελέγχου πριν χαθεί η επικοινωνία ο πιλότος ανέφερε ότι προσπάθησε να προσγειώσει το στην Τρίπολη ωστόσο, οι αεροπειρατές δεν το επέτρεψαν. Μάλιστα το αεροπλάνο κατευθύνθηκε αρχικά προς τη Μάλτα, στη συνέχεια έκανε αναστροφή προς τη Λιβύη και μετά πάλι προς τη Μάλτα.

Ο αεροπειρατής φερόταν να κρατά χειροβομβίδα ενώ απειλούσε να ανατινάξει το αεροπλάνο. Δήλωσε επίσης υποστηρικτής του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουμάρ Καντάφι, ο οποίος είχε σκοτωθεί το 2011 στη διάρκεια εξέγερσης, και φέρεται να εμφανίστηκε διατεθειμένος να αφήσει ελεύθερους τους επιβάτες, όχι όμως και τα μέλη του πληρώματος, αν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, τα οποία όμως δεν έχουν γίνει προς το γνωστά.

Περιμετρικά του αεροπλάνου αναπτύχθηκαν στρατιώτες ενώ οι μηχανές του δούλευαν ακόμη και 45 λεπτά μετά την προσγείωσή του.

Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Μάλτας κατευθύνονται σε άλλα αεροδρόμια.

Ο πρωθ της Μάλτας έγραψε νωρίτερα στο Twitter ότι έχει ενημερωθεί για πιθανή αεροπειρατεία επισημαίνοντας ότι λαμβάνονται έκτακτα μέτρα.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση