Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μαλί: Οκτώ νεκροί από επίθεση σε ξενοδοχείο – Ισλαμιστές κρατούν ομήρους
Μαλί: Οκτώ νεκροί από επίθεση σε ξενοδοχείο – Ισλαμιστές κρατούν ομήρους

Μαλί: Οκτώ νεκροί από επίθεση σε ξενοδοχείο – Ισλαμιστές κρατούν ομήρους

Σε εξέλιξη βρίσκετι πό το μεσημέρι της Παρασκευής η κατάσταση ομηρείας στο ξενοδοχείο Byblos της πόλης Σεβαρέ, στο κεντρικό Μαλί, όπου έχουν χάσει τη τους τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι εκ των οποίων οι τρεις ήταν στρατιωτικοί, ανέφερε απόψε μια στρατιωτική πηγή.

“Η ομηρεία συνεχίζεται” στη Σεβαρέ, μια πόλη που απέχει 620 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπαμακό, είπε η πηγή αυτή. “Ο απολογισμός είναι πλέον τρεις νεκροί και τέσσερις από την πλευρά της Fama (σ.σ. οι ένοπλες δυνάμεις του Μαλί), δύο που σκοτώθηκαν και διακρίνονται τ τρία τα μπροστά από το ξενοδοχείο, πλάι σε ένα πυρπολημένο μινιμπάς”, πρόσθεσε.

Ο αριθμός των ομήρων παραμένει αδιευκρίνιστος. Ένας εκπρόσωπος ωστόσο των ενόπλων δυνάμεων του Μαλί είπε ότι είναι τουλάχιστον 10. “Οι ένοπλοι έχουν αποσυρθεί μέσα στο ξενοδοχείο και έχουν πάρει μαζί τους ομήρους. Ο αναζητά μια λύση”, είπε ο εκπρόσωπος Σουλεϊμάν Μαϊγκά.

Η ρωσική πρεσβεία στο Μπαμακό, που νωρίτερα είχε διαψεύσει ότι κρατούνται τρεις Ρώσοι πιλότοι, ανακοίνωσε ότι μεταξύ των ομήρων είναι και ένας Ρώσος πολίτης. “Επιβεβαιώσαμε την πληροφορία ότι ένας Ρώσος βρίσκεται στο ξενοδοχείο” μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον επιτετραμμένο Τύπου της πρεσβείας, Βίκτορ κορέλοφ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση