Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μαλαισία: Αμοιβή θα δοθεί σε όποιον εντοπίσει το χαμένο αεροσκάφος MH370
Μαλαισία: Αμοιβή θα δοθεί σε όποιον εντοπίσει το χαμένο αεροσκάφος MH370

Μαλαισία: Αμοιβή θα δοθεί σε όποιον εντοπίσει το χαμένο αεροσκάφος MH370

Η Μλισία δήλωσε σήμερα ότι θα δώσει αμοιβή σε όποια ιδιωτική εταιρία εντοπίσει την άτρακτο του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines που εκτελούσε την MH370, δύο ημέρες μετά την διακοπή των άκαρπων ερευνών, οι οποίες διήρκεσαν τρία χρόνια.

Η Αυστραλία, η Μαλαισία και η έβαλαν τέλος προχθές, Τρίτη, στις έρευνες για το αερο, αφήνοντας αναπάντητο ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην παγκόσμια αεροπορία.

Το Μπόινγκ 777 εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014, εν πτήσει προς το Πεκίνο από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ, με 239 επιβαίνοντες.

Ο αναπληρωτής Μεταφορών της Μαλαισίας Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι δήλωσε πως η είναι ανοικτή σε αξιόπιστες ιδιωτικές εταιρίες που θα κάνουν έρευνες για το αεροπλάνο και πως θα ανταμείψει όποια απ' αυτές βρει την άτρακτό του.

«Όλα τα έξοδα πρέπει να καλυφθούν από τους ίδιους. Θα τους ανταμείψουμε μόνο αν οι έρευνές τους έχουν », δήλωσε στο Ρόιτερς ο Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι.

Ο ίδιος είπε πως το ύψος της αμοιβής δεν έχει αποφασιστεί. Όποια εταιρία προτίθεται να διεξαγάγει θα πρέπει να επικοινωνήσει με την και στη συνέχεια θα ληφθεί μια απόφαση, είπε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση