Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μακελειό στη Βαγδάτη με τρεις καμικάζι τζιχαντιστές
Μακελειό στη Βαγδάτη με τρεις καμικάζι τζιχαντιστές

Μακελειό στη Βαγδάτη με τρεις καμικάζι τζιχαντιστές

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκν κι 68 άλλοι τραυματίστηκαν ύστερα από τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας τζιχαντιστών στο κέντρο της Βαγδάτης. Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, υπογραμμίζοντας την ικανότητά του να προκαλεί χάος και αιματοχυσία στην καρδιά της ιρανικής πρωτεύουσας, παρά τα αυστηρά των αρχών ασφαλείας.

Οι δύο εκ των τριών επιθέσεων έλαβαν χ στην εμπορική περιοχή Μπαμ αλ Σαρτζί, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Σιίτες . Οι βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους, που εκπροσωπεί την πιο φανατική εκδοχή του σουνιτικού Ισλάμ, ήταν και στις δύο περιπτώσεις πεζοί, ζωσμένοι με εκρηκτικά. Στόχοι και των δύο αυτών επιθέσεων, που στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 19 ανθρώπων, πολιτών και αστυνομικών, ήταν σημεία ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας.

Η τρίτη επίθεση εκδηλώθηκε στη γειτονική συνοικία Μπαμπ αλ Μουαντάμ και κόστισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Με τη δήλωση ανάληψης της ευθύνης, που δημοσιοποιήθηκε μέσω στο Διαδίκτυο, το Ισλαμικό Κράτος γνωστοποιεί ότι στόχοι των επιθέσεων ήταν δυνάμεις της αστυνομίας και παραστρατιωτικών οργανώσεων των σιιτών. Ο κυβερνητικός στρατός του σιίτη πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι υποστηρίζεται από σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις, κάποιες από τις οποίες συνδέονται με το Ιράν, στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, που ελέγχει περίπου το ένα τρίτο της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης της ς, δεύτερης σε πληθυσμό πόλης του Ιράκ.

Στη γειτονική Συρία, της ς εναντίον του προέδρου Μπασάρ Ασαντ ανέφεραν ότι η Πολεμική Αεροπορία της χς βομβάρδισε τουλάχιστον 12 φορές στόχους των τζιχαντιστών στην πόλη Ράκα, άτυπη «πρωτεύουσα» του χαλιφάτου που έχει ανακηρύξει το Ισλαμικό Κράτος, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο, με ευρύ δίκτυο ανταποκριτών από τη Συρία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση