Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μαίνεται ο εμφύλιος στη Λιβύη
Μαίνεται ο εμφύλιος στη Λιβύη

Μαίνεται ο εμφύλιος στη Λιβύη

Βροχή πό ρουκέτες στην Τρίπολη

Δεκάδες ρουκέτες έπεσν στην πρωτεύουσα της ς, την Τρίπολη, μετά την κατάληψη από τις δυνάμεις που είναι πιστές στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας στρατηγικής σημασίας πόλεων στα δυτικά.

Οι δυνάμεις αυτές κατέλα χθες Δευτέρα δύο παράκτιες , τη Σορμάν και τη Σαμπράτα, 60 και 70 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής ς.

Η Σαμπράτα και η Σορμάν ελέγχονταν κυρίως από πολιτοφυλακές των Σαλαφιστών που είχαν συμμαχήσει με τον στρατάρχη Χαφτάρ από την αρχή της επιχείρησής του κατά της Τρίπολης τον Απρίλιο του 2019.

Στη συνέχεια ο στρατός της κυβέρνησης εθνικής ενότητας ανακατέλαβε και άλλες μικρές πιο νότια, επιφέροντας πλήγμα στον Χάφταρ, ο οποίος πλέον έχασε τον έλεγχο των δυτικών ακτών της Λιβύης.

Έκτοτε ο ήχος των ρουκετών δεν έχει σταματήσει να ακούγεται στην Τρίπολη, κυρίως γύρω από το αεροδρόμιο Μίτιγκα, στα ανατολικά προάστια της λιβυκής πρωτεύουσας, όπου υπέστησαν .

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των υπηρεσιών ς χθες Δευτέρα το βράδυ, υπάρχει ένας τραυματίας.

Οι δυνάμεις της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που έχει την έδρα της στην Τρίπολη και αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, κατηγόρησε τις δυνάμεις του Χάφταρ ότι επιθυμούν «να εκδικηθούν» για την απώλεια του ελέγχου των πόλεων αυτών βομβαρδίζοντας την πρωτεύουσα.

«Οι εγκληματικές και μισθοφορικές πολιτοφυλακές (του στρατάρχη Χάφταρ) έστρεψαν την οργή τους στις συνοικίες της Τρίπολης για να εκδικηθούν για την ήττα τους, εκτοξεύοντας δεκάδες πυραύλους και ρουκέτες εναντίον της πρωτεύουσας χωρίς να κάνουν διακρίσεις», δήλωσε χθες το βράδυ ο Μοχάμαντ Γκνούνου εκπρόσωπος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση