Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » «Μάχη» δολαρίων στην κούρσα του χρίσματος
«Μάχη» δολαρίων στην κούρσα του χρίσματος

«Μάχη» δολαρίων στην κούρσα του χρίσματος

Πάνω πό 45 εκτομμύρια δολάρια έχει συγκεντρώσει η για να χρηματοδοτήσει τη διεκση του χρίσματος του δημοκρατικού κόμματος, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία που έδωσε ο εκπρόσωπος Tύπου της εκστρατείας της. Το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχε συγκεντρώσει η Χίλαρι τους πρώτους μήνες της προηγούμενης προσπάθειάς της να κατακτήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, και πολύ υψηλότερο από αυτό που θεωρείται πιθανό ότι θα συγκεντρώσει οποιοσδήποτε αντίπαλός της, είτε Δημοκρατικός είτε Ρεπουμπλικανός.

Σε αντίθεση με το 2007, φέτος δεν υπάρχουν άλλοι των Δημοκρατικών με ισχυρές προσβάσεις στην ελίτ των χρηματοδοτών του δημοκρατικού κόμματος, άρα ο ανταγωνισμός είναι μικρός. Οι επιτελείς της εκστρατείας της πρώην πρώτης κυρίας δεν αποκαλύπτουν πόσο μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων προέρχεται από μικρές δωρεές, στοιχείο που θα έδειχνε πόσο ελκυστική είναι η Χίλαρι για τη βάση του δημοκρατικού κόμματος και πόσο μπορεί η υποψηφιότητά της να αντέξει μακροπρόθεσμα στον οικονομικό ανταγωνισμό.

Η Κλίντον διασχίζει την Αμερική απ' άκρη σ' άκρη με φρενήρεις ρυθμούς, προκειμένου να συγκεντρώσει και να κάνει γνωστές τις θέσεις της σε δεκάδες εκδηλώσεις, συχνά στις πολυτελείς σοφίτες ή τις βίλες των βασικών δωρητών της. Ομως οι Δημοκρατικοί βρίσκονται πολύ πίσω από τους Ρεπουμπλικανούς στη χρημάτων, μέσω των επιτροπών μεγάλων δωρητών «σούπερ PAC», η σημασία των οποίων αυξάνεται όσο πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του . Η «σούπερ PAC» της Κλίντον δεν φαίνεται να πετυχαίνει τον στόχο συγκέντρωσης 15 εκατ. δολαρίων στα μέσα της χρονιάς, ενώ οι αντίστοιχες των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων, Τζεμπ Μπους και Τεντ Κρουζ, αναμένεται να συγκεντρώσουν τα τριπλάσια .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση