Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Maarten Verwey: Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας για την επίλυση του Κυπριακού
Maarten Verwey: Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας για την επίλυση του Κυπριακού

Maarten Verwey: Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας για την επίλυση του Κυπριακού

Ο Maarten Verwey, Γενικός Διευθυντή της Υπηρεσίς Στήριξης Διρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση μετά τη συνάντησή του με τους κ.κ. Μουσταφά και ίκο Αναστασιάδη σήμερα το πρωί:

 «Είχα σήμερα την ευκαιρία να συζητήσω τη στήριξη της Επιτροπής στις συν για τη διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος με τους ηγέτες, μετά από κοινό τους αίτημα προς τον Πρόεδρο Γιούνκερ στα μέσα του 2015. Η Επιτροπή έχει διοργανώσει, έκτοτε, 34 αποστολές στην Κύπρο περισσότερων από 200 υπαλλήλων, προκειμένου να συνδράμει τη δικοινοτική ad hoc επιτροπή ς για την ΕΕ· πρόκειται για μια συνεχή προσπάθεια.

 Η εντελώς ιδιαίτερη κατάσταση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση του κυπριακού επιβάλλει ορισμέ περιορισμούς στο μας και οι διαπιστώσεις μας, στο στάδιο αυτό, δεν καλύπτουν ολόκληρο το κεκτημένο της ΕΕ. Ωστόσο, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και πιστεύω ότι κατανοούμε πολύ καλύτερα το επίπεδο ετοιμότητας της τουρκοκυπριακής κοινότητας για την ΕΕ από ό,τι στο παρελθόν. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας μέσω εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής, με παροχή τεχνικής βοήθειας -κατόπιν αιτήματος-, με συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τον ιδιωτικό τομέα και υπαλλήλων από τα μέλη, καθώς και να συνδράμουμε με αναλύσεις και παροχή συμβουλών σε στενή συν με άλλους διεθνείς παράγοντες.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση