Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / M. Ρέντσι: Να ξεπεραστεί το Δουβλίνο ΙΙ
M. Ρέντσι: Να ξεπεραστεί το Δουβλίνο ΙΙ

M. Ρέντσι: Να ξεπεραστεί το Δουβλίνο ΙΙ

«Να γίνει παγκόσμιο πρόβλημα η κρίση των μεταναστών», ζητά σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα ο Ιταλός , Ματτέο Ρέντσι.

Ο Ρέντσι τονίζει ότι μετά το τραγικό ναυάγιο του περασμένου Απριλίου ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα οποία, όμως, είναι ακόμη «ελλιπή, μυωπικά και αποσπασματικά», ενώ προσθέτει ότι «οι δραματικές εικόνες των παιδιών που χάνουν την ζωή τους από ασφυξία στα φορτηγά, και μέσα στα αμπάρια, μας λένε ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει μια στρατηγική».

Η λύση που βλέπει στον ορίζοντα ο Ιταλός είναι η ενίσχυση της συνεργασίας με Αφρική και Μέση Ανατολή, αλλά και η προώθηση μιας πολιτικής και διπλωματικής ευρωπαϊκής εκστρατείας.

«Πρέπει να ξεπερασθεί το Δουβλίνο2, και να αποκτήσουμε μια ευρωπαϊκή πολιτική για τη , με ευρωπαϊκό δικαίωμα ασύλου», δηλώνει ο Ματτέο Ρέντσι.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης υπογραμμίζει ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να αξιολογούνται οι αιτήσεις ασύλου κατευθείαν στις χώρες προέλευσης, με κοινή ,ευρωπαϊκή διαχείριση και των επαναπατρισμών.

Σε ό,τι αφορά την ιταλική εσωτερική πολιτική, ο Ρέντσι καθιστά σαφές ότι η νομική αναγνώριση των συμβιώσεων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών θα γίνει πράξη από την κυβέρνησή του, παρά τις αντιδράσεις καθολικών δυνάμεων, και εξηγεί ότι «οι αναφορές στην δεν είναι σε αντίθεση με τα σύμφωνα συμβίωσης».

Όσο για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα προσθέτει: «Η σχέση με την καγκελάριο Μέρκελ είναι καλή και η κοινή μας ανησυχία αφορά το να αποφευχθεί η παρακμή του ευρωπαϊκού ιδεώδους. Στο θέμα αυτό οι απόψεις μας είναι κοινές. Σε ό,τι αφορά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν είναι ο κριτής μας. Το αντίθετο. Και η Γερμανία πρέπει να αλλάξει, στηρίζοντας την εσωτερική ζήτηση και προχωρώντας σε δομικές στους τομείς εκείνους όπου έχει μείνει πίσω. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες στην . Και το ιταλικό εξάμηνο προεδρίας προσπάθησε να μετριάσει τη δημοσιονομική πειθαρχία με την ευελιξία».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το κείμενο της διακήρυξης Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου #ΤριμερήςΣύνοδος - https://t.co/XdaqO2UWwf -

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

"Αλιεύοντας" την είδηση