Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Λονδίνο: Στο κυνήγι των δραστών της επίθεσης για δεύτερη ημέρα οι αρχές
Λονδίνο: Στο κυνήγι των δραστών της επίθεσης για δεύτερη ημέρα οι αρχές

Λονδίνο: Στο κυνήγι των δραστών της επίθεσης για δεύτερη ημέρα οι αρχές

Η βρετνική στυνομία συνεχίζει για δεύτερη ημέρα τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής τρομοκρατικής ς στο , την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και προκάλεσε τον τραυματισμό 29 ατόμων.

Η –η πέμπτη μέσα σε έξι μήνες στη – σημειώθηκε την Παρασκευή σε συρμού του μετρό σε ώρα αιχμής, γύρω στις 08:20 (10:20 ώρα Ελλάδας), στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Αναζητούμε τους υπόπτους», δήλωσε χθες βράδυ στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της ς υπηρεσίας της αστυνομίας της πρωτεύουσας, Μαρκ Ρόουλεϊ. Η έρευνα έχει σημειώσει «πράγματι πρόοδο», πρόσθεσε.«Κάποιος τοποθέτησε αυτό τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο μετρό. Σε αυτό το στάδιο πρέπει να παραμείνουμε ανοικτοί ως προς το ποιος είναι και για πιθανούς συνεργούς», διευκρίνισε. Ο Ρόουλεϊ έκανε ακόμη λόγο για «αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό». Τα απομεινάρια της βόμβας εξετάζονται από τους επιστήμονες, πρόσθεσε. Βρετανικά ανέφεραν πως ο χρονοδιακόπτης της βόμβας δεν λειτούργησε.

«Ένα ανθρωπο βρίσκεται σε εξέλιξη» για τον εντοπισμό του ή των δραστών της επίθεσης, είχε δηλώσει προηγουμένως στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση