Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Λονδίνο: Κενά στην πυροπροστασία του πύργου κατοικιών αποκαλύπτει έγγραφο
Λονδίνο: Κενά στην πυροπροστασία του πύργου κατοικιών αποκαλύπτει έγγραφο

Λονδίνο: Κενά στην πυροπροστασία του πύργου κατοικιών αποκαλύπτει έγγραφο

Τα έγγραφα της ανακαίνισης ενός πύργου διαμερισμάτων στο Δυτικό Λονδίνο όπου τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά χθες, δεν αναφέρονται καθόλου σε ένα είδος προστατευτικού τείχους που θα έπρεπε να περιλαμβάνεται σε ανακαινίσεις ουρανοξυστών, σύμφωνα με ειδικούς ς κτιρίων.

Η τοπική αρχή στην οποία ανήκει το Grenfell Tower στο Κένσινγκτον αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν είχαν τοποθετηθεί τείχη πυρος στους περισσότερους ορόφους μεταξύ των θερμομονωτικών σανίδων που τοποθετήθηκαν στο εξωτερικό του κτιρίου κατά την ανακαίνιση.

Η εταιρεία οικος του κτιρίου, ο όμιλος Rydon, επίσης αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το ίδιο, δήλωσε όμως ότι η ανακαίνιση «ακολούθησε όλους τους υποχρεωτικούς κανονισμούς που αφορούν τη , τις πυρκαγιές, και την και » του οικοδομήματος και των κατοίκων.

Ο Πύργος Γκρένφελ, όπως ονομάζεται το της δεκαετίας του '70, αποτελείται από 24 ορόφους που φιλοξενούν εκατοντάδες και η ανακαίνισή του ολοκληρώθηκε πέρσι. Με εξαίρεση μερικούς από τους χαμηλότερους ορόφους, ο πύργος τυλίχθηκε στις φλόγες σχεδόν ολόκληρος, παγιδεύοντας οικογένειες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου δήλωσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα προς το παρόν, ενώ η έρευνα για να εντοπιστούν έχει ήδη αρχίσει.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με της αστυνομίας αναμένεται αύξηση του αριθμού των νεκρών. Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι δώδεκα, ενώ οι πυροσβέστες διέσωσαν 65 ενοίκους του πύργου. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άνθρωποι είχαν παγιδευτεί μέσα στον φλεγόμενο πύργο, ενώ μερικοί από αυτούς, πήδηξαν από τα παράθυρα στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Η πρωθ Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι θα διεξαχθεί μία πλήρης έρευνα αναφέροντας πως «εάν οι αρχές πρέπει να πάρουν κάποια μαθήματα, θα το πράξουν».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση