Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Λεπέν: Ζούμε το τέλος ενός κόσμου και τη γέννηση ενός νέου
Λεπέν: Ζούμε το τέλος ενός κόσμου και τη γέννηση ενός νέου

Λεπέν: Ζούμε το τέλος ενός κόσμου και τη γέννηση ενός νέου

«Το 2016 ήτν η χρονιά που ξύπνησαν οι Αγγλοσάξονες. Είμαι βέβαιη ότι το θα είναι η χρονιά που θα ξυπνήσει η ηπειρωτική Ευρώπη».

Η τοποθέτηση της Μαρίν Λεπέν στο βήμα της ς ακροδεξιών κομμάτων, στην πόλη Κόμπλεντς της ς, το Σάββατο, συμπυκνώνει τα με ερωτήματα για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Θα είναι «η χρονιά των ντόμινο», μετά το Brexit και την εκλογή Τραμπ, όπως ελπίζει η Λεπέν, ή η χρονιά κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση θα κάνει ένα βήμα πίσω από το χείλος της καταστροφής, απογοητεύοντας τις μεγάλες προσδοκίες της «πατριωτικής διεθνούς» που συγκεντρώθηκε το Σάββατο στις όχθες του Ρήνου.

«Ζούμε το τέλος ενός κόσμου και τη γέννηση ενός νέου», διακήρυξε η Λεπέν, ενώ η επικεφαλής της , Φράουκε Πέτρι, παρομοίασε την Ε.Ε. με «κατακτητική », όμοια με αυτές που ποτέ δεν ανέχθηκαν επί μακρόν οι λαοί της Ευρώπης. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ματέο Σαλβίνι της ιταλικής Λέγκας του Βορρά, ο οποίος χαρακτήρισε το ευρώ «αποτυχημένο εγκληματικό ».

Ο Ολλανδός Χερτ Βίλντερς απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους στα γερμανικά, καταφερόμενος εναντίον της μεταναστευτικής πολιτικής της Αγκελα Μέρκελ και εκείνοι απάντησαν με έντονες αποδοκιμασίες. Ο ένας μετά τον άλλο, οι ομιλητές επέσεισαν τον «κίνδυνο εξισλαμισμού» της ευρωπαϊκής ηπείρου, με ρητορική που, όπως δείχνουν οι , έχει δημιουργήσει σε μερίδα του πληθυσμού εντελώς στρεβλή για το μέγεθος του μουσουλμανικού πληθυσμού της Ευρώπης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση