Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Λεπέν υπέρ Ασαντ από… τον Λίβανο
Λεπέν υπέρ Ασαντ από… τον Λίβανο

Λεπέν υπέρ Ασαντ από… τον Λίβανο

Με την πολιτειακή ηγεσία του Λιβάνου συναντήθηκε χθες η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, που επισκέπτεται τη χώρα. Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, έγινε χθες ο πρώτος εν ενεργεία ηγέτης που αποδέχθηκε να συναντηθεί με την κ. Λεπέν. Η διεθνής απομόνωση της Μαρίν Λεπέν είναι τέτοια, που η πρόεδρος του Μετώπου άδραξε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αούν, παρότι τον Χριστιανό Μαρωνίτη πρόεδρο της χώρας στηρίζει η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, εντεταγμένη από πολλές χώρες σε κατ των τρομοκρατικών οργανώσεων. Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, η κ. Λεπέν επέκρινε τη γαλλική εξωτερική στη και ειδικότερα στη .

«Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ αποτελεί τη μοναδική κατά του Ισλαμικού Κράτους. Εχω εξηγήσει ξεκάθαρα ότι ο Ασαντ είναι μία πολύ πιο καθησυχαστική λύση για τη Γαλλία, από ό,τι είναι το Ισλαμικό Κράτος», είπε η κ. Λεπέν, η οποία είπε ότι συζήτησε με τον Λιέζο πρωθυπουργό το κόστος ς του 1,2 εκατ. προσφύγων από τη , που φιλοξενούνται σήμερα στον Λίβανο.
Στο μεταξύ, νέο έδαφος μοιάζει να κέρδισε το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν έναντι των τεσσάρων αντιπάλων της στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 23ης Απριλίου στη Γαλλία, σύμφωνα με χθεσινή σφυγμομέτρηση της Opinionway και παρά τη δικαστική έρευνα, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η κ. Λεπέν για πλασματικές προσλήψεις συνεργατών της ως συμβούλων της στο Ευρωκοινοβούλιο. Η κ. Λεπέν μοιάζει να εξασφαλίζει ποσοστό 27% στον πρώτο γύρο των εκλογών, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Η δημοσκόπηση εμφανίζει τους βασικούς της αντιπάλους Εμανουέλ και Φρανσουά Φιγιόν να ισοψηφούν με 20%. Στον δεύτερο γύρο, όμως, με αντίπαλο τον φιλελεύθερο Εμανουέλ , η κ. Λεπέν θα ηττηθεί με 42%, έναντι 58% για τον Μακρόν. Απέναντι στον Φιγιόν, η κ. Λεπέν θα ελάμβανε 44%, έναντι 56% για τον κεντροδεξιό υποψήφιο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση