Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κύπρος: Υπεγράφη η συμφωνία με Exxon Mobil και Qatar Petroleum για γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10
Κύπρος: Υπεγράφη η συμφωνία με Exxon Mobil και Qatar Petroleum για γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10

Κύπρος: Υπεγράφη η συμφωνία με Exxon Mobil και Qatar Petroleum για γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10

Εντός του 2018 θ πργματοποιηθεί διερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο Κύπριος Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, μετά τη σημερινή υπογραφή με εκπροσώπους των εταιρειών ExxonMobil και του συμβολαίου εξερεύνησης και καταμερισμού παρς για το συγκεκριμένο τεμάχιο.

Ο κ. Λακκοτρύπης χαιρέτισε τη δέσμευση των εταιρειών που θα δραστηριοποιηθούν στο τεμάχιο 10, ενώ αναφερόμενος στην παρουσία της Exxon έκανε λόγο για τεράστια επιτυχία λέγοντας ότι συνολικά στα 3 τεμάχια που παραχωρήθηκαν θα πραγματοποιηθούν 12 ερευνητικές γεωτρήσεις συνολικά στα τεμάχια 6, 8 και 10.

Ο ανώτερος της Exxon ‘Αντριου Σουίγκερ δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν κατ'αρχήν τρισδιάστατες σεισμικές για να προσδιοριστούν οι καλύτερες τοποθεσίες για γεωτρήσεις.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της , Σαάντ Σιερίντα Αλ Γκάαπι, δήλωσε στο AP ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η περιοχή όπου θα γίνουν οι γεωτρήσεις να διαθέτει .

Τα συνολικά έσοδα για την από τις υπογραφές των συμβολαίων ανέρχονται στα 103,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση