Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κρίση του κορωναϊού: Η Επιτροπή εγκαινιάζει την εκστρατεία #CreativeEuropeAtHome
Κρίση του κορωναϊού: Η Επιτροπή εγκαινιάζει την εκστρατεία #CreativeEuropeAtHome

Κρίση του κορωναϊού: Η Επιτροπή εγκαινιάζει την εκστρατεία #CreativeEuropeAtHome

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει την εκστρατεία #CreativeEuropeAtHome, η οποία θα τρέξει στους λογαριασμούς του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη στο Facebook, το Twitter και το Instagram. Στόχος της εκστρατείας είναι να αναδείξει τις σπουδαίες πολιτιστικές δραστηριότητες που συμβαίνουν στη διαδικτυακή κοινότητα της Δημιουργικής ς.

 Η εκστρατεία #CreativeEuropeAtHome  θα καταστήσει αυτές τις δραστηριότητες διαθέσιμες στους λάτρεις του πολιτισμού που αυτό τον καιρό είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

 Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, δήλωσε σχετικά: «Αυτές τις ημέρες που οι Ευρωπαίοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη το πάθος, την ελευθερία, τη και τη γενναιοδωρία των καλλιτεχνών και των πολιτιστικών μας ιδρυμάτων. Αυτοί είναι η ψυχή της ς. Μας εμπνέουν, μας ενώνουν και μας ταξιδεύουν σε τόπους που δεν έχουμε ξαναδεί. Μέσω της εκστρατείας #CreativeEuropeAtHome,  προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή την τέχνη και τον πολιτισμό στην εποχή του κοροναϊού».

 Η Μαρίγια καμπριέλ, αρμόδια για την καινοτομία, την , τον πολιτισμό, την και τη νεολαία, δήλωσε: «Μπορεί να είμαστε αποκλεισμένοι στα σπίτια μας, όμως η απομόνωση αυτή γίνεται πιο υποφερτή μέσα από τη χαρά που μας δίνει ο πολιτισμός. Χαίρομαι που εγκαινιάζουμε την εκστρατεία #CreativeEuropeAtHome , μέσω της οποίας αναγνωρίζουμε και αναδεικνύουμε τις πολυάριθμες διαδικτυακές πρωτοβουλίες της κοινότητας #CreativeEurope. Τη δοκιμασία αυτή θα την περάσουμε μαζί!».

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τους δικαιούχους που προσφέρουν πολιτιστικές δραστηριότητες στο διαδίκτυο να κάνουν σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αναρτήσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν το ειδικό hashtag #CreativeEuropeAtHome και το handle/όνομα χρήστη της Δημιουργικής Ευρώπης στην εκάστοτε πλατφόρμα.

 

Η Επιτροπή χαιρετίζει την πολιτική σχετικά με την Πρωτοβουλία Επενδύσεων

για την Αντιμετώπιση του Κορωναϊού και την τροποποίηση των κανόνων για τις χρονοθυρίδες

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των προτάσεών της σχετικά με την Πρωτοβουλία Επενδύσεων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και την τροποποίηση των κανόνων για τις χρονοθυρίδες.

 Η έγκριση του Κοινοβουλίου έρχεται μόλις μία εβδομάδα αφού επετεύχθη η πολιτική συμφωνία των κρατών μελών επί των προτάσεων, και εντός δύο εβδομάδων από την υποβολή τους. 

Στις 13 Μαρτίου, η Επιτροπή υπέβαλε δύο νομοθετικές προτάσεις για την απελευθέρωση πόρων στο πλαίσιο των διαρθρωτικών ταμείων, τον αναπροσανατολισμό και επαναπρογραμματισμό των κονδυλίων της πολιτικής συνοχής και την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ.

 Στόχος είναι η αποδέσμευση και η ταχεία διάθεση χρημάτων για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών, π.χ. για νοσοκομειακές κλίνες και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Επιπλέον, η Επιτροπή πρότεινε την τροποποίηση των κανόνων της ΕΕ για τις χρονοθυρίδες.

 Το μέτρο αυτό θα βοηθήσει τον ευρωπαϊκό κλάδο αερομεταφορών αλλά και το περιβάλλον, καθώς ελαφραίνει την πίεση που δέχεται ο κλάδος και ιδίως οι μικρότερες αεροπορικές εταιρείες, και παράλληλα μειώνει τις εκπομπές ρύπων, καθώς συμβάλλει στη μείωση των λεγόμενων «πτήσεων φαντασμάτων», τις οποίες εκτελούν οι αεροπορικές εταιρείες με σχεδόν άδεια για να διατηρήσουν τις χρονοθυρίδες τους.

 Μόλις το Συμβούλιο εγκρίνει επίσημα τις επιτευχθείσες πολιτικές συμφωνίες, η νέα νομοθεσία θα μπορέσει να τεθεί σε ισχύ, προς άμεσο όφελος όλων.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση