Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κρεμλίνο: «Συγγνώμη» Ερντογάν στον Πούτιν για την κατάρριψη
Κρεμλίνο: «Συγγνώμη» Ερντογάν στον Πούτιν για την κατάρριψη

Κρεμλίνο: «Συγγνώμη» Ερντογάν στον Πούτιν για την κατάρριψη

Με γραπτή απολογήθηκε στον Ρώσο πρόεδρο για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους τον οέμβριο, που προκάλεσε το άμεσο «πάγωμα» των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Αγκυρας και Μόσχας, ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με χθεσινή του Κρεμλίνου.

«Θέλω να εκφράσω για μία ακόμη φορά τη συμπάθειά μου και να δώσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου που έχασε τη ζωή του και λέω συγγνώμη», έγραφε ο Ερντογάν στην του με βάση τα λεγόμενα του Κρεμλίνου. Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, ωστόσο, αν και επιβεβαίωσε ότι ο Ερντογάν έστειλε την επιστολή στον Πούτιν δεν έκανε λόγο για απολογία, αλλά για έκφραση λύπης προς την οικογένεια του πιλότου από την οποία ζητήθηκε να «συγχωρέσουν» την τουρκική πλευρά.

Ο τουρκικός στρατός είχε καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό τζετ, επειδή, όπως υποστήριξε η Αγκυρα, πέρασε στον τουρκικό εναέριο χώρο με κατεύθυνση τη Συρία. Η Μόσχα αρνήθηκε ότι αυτό συνέβη και απάντησε με την επιβολή περιορισμών, που αφορούσαν και το κατασκευής ενός αγωγού, που θα μετέφερε από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας. Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είχε αναφέρει ότι τα αυτά θα πάψουν να ισχύουν, εάν ο Ερντογάν απολογηθεί προσωπικά για το γεγονός. Μέχρι στιγμής, οι ρωσικές αρχές δεν έχουν κάνει λόγο για άρση των περιορισμών. «Στην επιστολή δηλώνεται συγκεκριμένα ότι η Ρωσία είναι φίλιο της Τουρκίας και στρατηγικός συνεργάτης, με τον οποίο οι τουρκικές αρχές δεν επιθυμούν να χαλάσουν τις σχέσεις τους», σχολίασε, επίσης το Κρεμλίνο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση