Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κραχ στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία: Ford, GM, Honda, Mini, Rolls Royce κλείνουν εργοστάσια
Κραχ στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία: Ford, GM, Honda, Mini, Rolls Royce κλείνουν εργοστάσια

Κραχ στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία: Ford, GM, Honda, Mini, Rolls Royce κλείνουν εργοστάσια

Αυξάνεται η λίστα με τις αυτοκινητοβιομηχανίες που διακόπτουν την παραγωγή αυτοκινήτων, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι αναστέλλει την παραγωγή αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική, ως απάντηση στην πανδημία.

Τα εργοστάσια της Ford στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό θα διακόψουν τη λειτουργία τους από την Πέμπτη 18 Μαρτίου έως τις 30 Μαρτίου, «προκειμένου να απολυμανθούν και να προστατευθούν οι από την εξάπλωση του Covid-19», επισημαίνει ο όμιλος σε ένα δελτίο Τύπου.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τη συνδικαλιστική ένωση εργαζόμενων στις αυτοκινητοβιομηχανίες UAW, που ζητούσε εδώ και πολλές ημέρες τη της παραγωγής για να προστατευτούν οι .

Η General Motors (GM) και η Fiat Chrysler αναμένεται να ανακοινώσουν ανάλογα εντός της ημέρας.

Την παραγωγή αυτοκινήτων αναστέλλουν ακόμα η , η Mini και η Rolls-Royce.

Η , θα αναστείλει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Swindon, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως δήλωσε, η απόφαση ελήφθη εξαιτίας των αυξανόμενων δυσκολιών με τις αλυσίδες εφοδιασμού και για την προστασία των εργαζομένων.

Η ιαπωνική μάρκα σχεδιάζει να επαναλάβει την παραγωγή στις 6 Απριλίου, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία θα πάρει την τελική της απόφαση για την επανεκκίνηση της μονάδας παραγωγής μετά την ενημέρωση που θα έχει από τις κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές, καθώς και από τις συνθήκες αγοράς και εφοδιασμού, αναφέρει το Automotive News Europe.

Το εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο κατασκευάζει το Civic hatchback για την ευρωπαϊκή αγορά ενώ η μονάδα παραγωγής της Honda στις ΗΠΑ κλείνει οριστικά το στο πλαίσιο της παγκόσμιας αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Επιπλέον, η Honda σταματά προσωρινά την παραγωγή στη Βόρεια Αμερική για έξι ημέρες λόγω της ς των πωλήσεων αυτοκινήτων από την επιδημία του κορωναϊού. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα αναστείλει την παραγωγή στις 23 Μαρτίου και σχεδιάζει να επιστρέψει στην παραγωγή στις 31 Μαρτίου.

Η Honda δεν ανακοίνωσε αν το εργοστάσιό της στην Τουρκία θα αναστείλει την παραγωγή.

Η Mini και η Rolls-Royce θα σταματήσουν προσωρινά την παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την απόφαση του BMW Group, να διακοπεί η κατασκευή αυτοκινήτων λόγω της επιδημίας.

Η Mini, θα κλείσει τα τρία εργοστάσια της στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 23 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου. Η Mini κατασκευάζει αυτοκίνητα στο εργοστάσιό της στην Οξφόρδη, τους κινητήρες της Hams Hall και τα εξαρτήματα του αμαξώματος στο Swindon.

Η Mini, αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία της για να προστατέψει τους υπαλλήλους της και να περιορίσει τις οικονομικές απώλειες μετά την της παγκόσμιας ζήτησης.

Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων Nedcar, στην Ολλανδία που συνεργάζεται και κατασκευάζει μερικά μοντέλα Mini, θα κλείσει επίσης, επιβεβαίωσε η BMW.

Η Rolls-Royce δήλωσε ότι θα σταματήσει επίσης την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Goodwood, στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Δευτέρα 23/3/2020 για δύο εβδομάδες, ενώ θα διακόψει την παραγωγή και για ακόμη δύο εβδομάδες που έχει ήδη προγραμματιστεί για την περίοδο του Πάσχα.

Η μάρκα δήλωσε ότι το διοικητικό προσωπικό θα συνεχίσει να εργάζεται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας είτε στο σπίτι.

Η BMW δήλωσε ότι πρόκειται να σταματήσει την παραγωγή στα εργοστάσιά της στην και στο Rosslyn της Νότιας Αφρικής μέχρι τις 19 Απριλίου, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού και της χαμηλότερης ζήτησης.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση