Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κούβα: Αυτοκτόνησε ο μεγαλύτερος γιος του Φιντέλ Κάστρο
Κούβα: Αυτοκτόνησε ο μεγαλύτερος γιος του Φιντέλ Κάστρο

Κούβα: Αυτοκτόνησε ο μεγαλύτερος γιος του Φιντέλ Κάστρο

Ο μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη της επανάστασης της ς και πρώην προέδρου της χώρας Φιντέλ , ο Φιντέλ Ντίας-Μπαλάρτ, αυτοκτόνησε την Πέμπτη σε ηλικία 68 ετών, παρά την πολύμηνη του για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης από την οποία έπασχε, μετέδωσαν δημόσια μέσα ς στη νήσο.

Ο γιος του Φιντέλ Κάστρο, γνωστός ως «Φιντελίτο», επειδή έμοιαζε πολύ εμφανισιακά με τον πατέρα του, είχε αρχικά νοσηλευτεί σε κλινική για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, είχε λάβει εξιτήριο και η του συνεχιζόταν εκτός νοσοκομείου.

«Ο Ντίας-Μπαλάρτ, ο οποίος παρακολουθείτο από μια ομάδα γιατρών για αρκετούς μήνες εξαιτίας της κατάστασης βαθιάς κατάθλιψης στην οποία βρισκόταν, αυτοκτόνησε (την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου) το πρωί», ανέφερε ο κουβανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Cubadebate.

Ο Φιντελίτο γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1949, κατά τη διάρκεια του σύντομου γάμου του πατέρα του με τη Μίρτα Ντίας-Μπαλάρτ, κόρη κουβανού πολιτικού, πριν ο δικηγόρος μετατραπεί στον επαναστάτη που θα ανέτρεπε τον υποστηριζόμενο από τις δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα και θα άρχιζε να οικοδομεί ένα σοσιαλιστικό κράτος στο κατώφλι των εν μέσω του ψυχρού πολέμου.

Μετά το διαζύγιο του ζευγαριού το 1955, η μάχη για την κηδεμονία του παιδιού έγινε κάτι σαν σίριαλ γεμάτο ανατροπές, πριν τελικά επικρατήσει ο ηγέτης της ς.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση