Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κόσοβο: Δολοφονήθηκε ο Σέρβος πολιτικός Όλιβερ Ιβάνοβιτς
Κόσοβο: Δολοφονήθηκε ο Σέρβος πολιτικός Όλιβερ Ιβάνοβιτς

Κόσοβο: Δολοφονήθηκε ο Σέρβος πολιτικός Όλιβερ Ιβάνοβιτς

Δολοφονική επίθεση δέχθηκε ο ηγέτης των Σέρβων του Κοσόβου, , μεταδίδουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑP, ο του πολιτικού δήλωσε ότι ο Ιβάνοβιτς είναι νεκρός.

«Δυστυχώς, ευχόμουν να μην είναι αλήθεια, αλλά οι ανακοίνωσαν ότι ο Όλιβερ είναι νεκρός στις 9:30 σήμερα το πρωί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του.

Η αστυνομία του Κοσόβου δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το περιστατικό. Σύμφωνα με αναφορές, άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του πολιτικού, μπροστά από τα γραφεία του κόμματος του, Πρωτοβουλία Πολιτών «Ελευθερία, , Δικαιοσύνη» (SDP).

Σε αντίθεση με το AP, η κρατική της Σερς αναφέρει ότι δίνουν μάχη, για να τον κρατήσουν στη , ενώ σύμφωνα με τη σερβική «Vecernje Novosti» ο Ιβάνοβιτς είναι ήδη νεκρός.

Ο 64χρονος πολιτικός είναι μία από τις βασικότερες πολιτικές προσωπικότητες του βόρειο Κοσόβου, στο οποίο εντάσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, μία δεκαετία μετά τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του από τη Σερ.

Ο Ιβάνοβιτς έχει καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κοσσυφοπεδίου, την περίοδο 1998-99. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ετυμηγορία αναστράφηκε και μία νέα δίκη πάνω στο θέμα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση