Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κορυφώνεται η ένταση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις
Κορυφώνεται η ένταση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις

Κορυφώνεται η ένταση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις

Καθώς πλησιάζει η ημέρα της έναρξης της ς της Υπόθεσης Διαφθοράς σε δικαστήριο της έας Υόρκης, στην οποία εμπλέκονται Τούρκοι αξιωματούχοι, πολιτικοί και επιχειρηματίες, η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Σημερινό άρθρο γνώμης της φιλοκυβερνητικής τουρκικής ς «βλέπει» σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας στο άμεσο .

Πριν από λίγη ώρα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής ς, Μπεκίρ Μπόζνταγ πρόβαλλε την άποψη ότι η Υπόθεση Διαφθοράς που εκδικάζεται στις ΗΠΑ είναι ένα σχέδιο που στρέφεται κατά της Τουρκίας. Με άλλα λόγια, «σκοτεινοί κύκλοι» εμπλέκουν στην όλη υπόθεση σημαντικές προσωπικότητες της Τουρκίας για να βλάψουν τα τουρκικά συμφέροντα.

Την ίδια ώρα, η φιλοκυβερνητική Σταρ δημοσιεύει ένα επίμαχο άρθρο γνώμης, με το οποίο η Άγκυρα εξαπολύει νέα, μετωπική κατά των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, άρθρο γνώμης που φέρει την υπογραφή του Αρντάν Ζέντουρκ προβάλλει την άποψη ότι η Τουρκία ενδέχεται να μην έχει άλλη επιλογή παρά την σύγκρουση με τις ΗΠΑ.

«Θα πολεμήσουμε μια ημέρα»

Το άρθρο γνώμης ισχυρίζεται ότι στο πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα εμπλέκεται το ΑΤΟ. Από 462 Τούρκους αξιωματικούς που υπηρετούσαν στο Ο, οι 237 βρήκαν καταφύγιο σε νατοϊκές χώρες. Οι σύμμαχοι της Τουρκίας δεν επιστρέφουν αυτούς τους στρατιωτικούς στην Τουρκία. Όπως άλλωστε και οι ΗΠΑ δεν επιστρέφουν τον Φετχουλάχ κιουλέν στην χώρα του.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση