Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κορυφώνεται η ένταση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις
Κορυφώνεται η ένταση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις

Κορυφώνεται η ένταση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις

Καθώς πλησιάζει η ημέρα της έναρξης της εκδίκασης της Υπόθεσης Διαφθοράς σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, στην οποία εμπλέκονται Τούρκοι αξιωματούχοι, πολιτικοί και επιχειρηματίες, η ανεβάζει τους τό στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Σημερινό άρθρο ς της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας «βλέπει» ΗΠΑ-Τουρκίας στο άμεσο μέλλον.

Πριν από λίγη ώρα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μπόζνταγ πρόβαλλε την άποψη ότι η Υπόθεση Διαφθοράς που εκδικάζεται στις ΗΠΑ είναι ένα σχέδιο που στρέφεται κατά της Τουρκίας. Με άλλα λόγια, «σκοτεινοί κύκλοι» εμπλέκουν στην όλη υπόθεση σημαντικές προσωπικότητες της Τουρκίας για να βλάψουν τα τουρκικά συμφέροντα.

Την ίδια ώρα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σταρ δημοσιεύει ένα επίμαχο άρθρο ς, με το οποίο η εξαπολύει νέα, μετωπική κατά των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, άρθρο γνώμης που φέρει την υπογραφή του Αρντάν Ζέντουρκ προβάλλει την άποψη ότι η Τουρκία ενδέχεται να μην έχει άλλη επιλογή παρά την με τις ΗΠΑ.

«Θα πολεμήσουμε μια ημέρα»

Το άρθρο γνώμης ισχυρίζεται ότι στο πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα εμπλέκεται το Ο. Από 462 Τούρκους αξιωματικούς που υπηρετούσαν στο Ο, οι 237 βρήκαν καταφύγιο σε νατοϊκές χώρες. Οι σύμμαχοι της Τουρκίας δεν επιστρέφουν αυτούς τους στρατιωτικούς στην Τουρκία. Όπως άλλωστε και οι ΗΠΑ δεν επιστρέφουν τον Φετχουλάχ Γκιουλέν στην χώρα του.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση