Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κορωνοϊός: Υπό περιορισμό 1.500 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
Κορωνοϊός: Υπό περιορισμό 1.500 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Κορωνοϊός: Υπό περιορισμό 1.500 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Υπό περιορισμό σε μια φοιτητική εστία έθεσαν οι τουρκικές αρχές περίπου 1.500 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους Αλγερινούς, που είχαν εγκλωβιστεί εδώ και πολλές ημέρες στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αφού ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Οι επιβάτες αυτοί, μεταξύ των οποίων βρίσκονται επίσης Τυνήσιοι και Ιορδανοί, μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε μια φοιτητική εστία στο Καραμπούκ, στη βόρεια , για να φιλοξενηθούν εκεί, μετέδωσε το πρακτορείο DHA.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες τουρκικών μέσων ενημέρωσης δείχνει μια ομάδα ανθρώπων, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν μάσκες προστασίας, να επιβιβάζονται σε ένα .

Οι άνθρωποι αυτοί παρέμεναν για μέρες στο αεροδρόμιο επειδή οι χώρες καταγωγής τους έχουν απαγορεύσει τις πτήσεις από την , στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν για την ασθένεια Covid-19. Η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου IGA ανέφερε ότι περισσότεροι από 1.000 Αλγερινοί είχαν εγκλωβιστεί εκεί και ότι η τουρκική κυβέρνηση προσπαθούσε να πείσει την Αλγερία να επιτρέψει την προσγείωση των αεροσκαφών που θα τους μετέφεραν.

Από τις 19 Μαρτίου, η Αλγερία έχει διακόψει την αεροπορική σύνδεσή της με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και με πολλές στην και τη Μέση . Χθες, ο Τούρκος Μεβλούτ είχε τηλεφωνική επι με τους ομολόγους του της Αλγερίας και της ς.

Με βάση τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, από τον νέο κορωνοϊό έχουν πεθάνει 59 άνθρωποι στην Τουρκία ενώ έχουν καταγραφεί 2.433 κρούσματα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση