Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κορωνοϊός: Πρόβλεψη για πάνω από 500.000 νεκρούς έκανε τον Τζόνσον να λάβει μέτρα
Κορωνοϊός: Πρόβλεψη για πάνω από 500.000 νεκρούς έκανε τον Τζόνσον να λάβει μέτρα

Κορωνοϊός: Πρόβλεψη για πάνω από 500.000 νεκρούς έκανε τον Τζόνσον να λάβει μέτρα

Μία μελέτη της ομάδας του κορυφαίου επιδημιολόγου Νιλ Φέργκιουσον στο Imperial College London που προβλέπει καταστροφικές επιπτώσεις της επιδημίας -19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έπεισε την του Μπόρις Τζόνσον να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο της επιδημίας στην χ.

Η μελέτη προβλέπει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους και ένα εθνικό σύστημα υγείας στα όρια της κατάρρευσης.

Συγκρίνοντας τις εν δυνάμει επιπτώσεις της επιδημίας -19 με την επιδημία της γρίπης το 1918, η ομάδα του Φέργκιουσον προέβλεψε ότι χωρίς περιοριστικά μέτρα η της επιδημίας θα προκαλέσει περισσότερους από 500.000 θανάτους στην Βρετανία (και 2,2 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες).

Μπροστά σε αυτή την ολέθρια προοπτική, και σε μία αιφνίδια μεταστροφή της μέχρι σήμερα στρατηγικής της, η του Μπόρις Τζόνσον έδωσε χθες οδηγίες για περιοριστικά μέτρα στις κοινωνικές επαφές και απομόνωση των ατόμων άνω των 70 ετών.

Ακόμη και με βάση το προηγούμενο σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας, που προέβλεπε απομόνωση των ύποπτων περιστατικών, αλλά περιλάμβανε περιοριστικά μέτρα στην κοινωνική ζωή, το θα ήταν 250.000 θάνατοι και συστήματα υγείας υπό κατάρρευση.

Σύμφωνα με που συμμετείχαν στην λήψη των αποφάσεων, η μελέτη συνέβαλε στην αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι με μέτρα όπως ο περιορισμός των κοινωνικών επαφών και οδηγίες για την αποφυγή των κλαμπ, παμπ και θεάτρων, η καμπύλη εξέλιξης της επιδημίας θα αμβλυνθεί.

«Η πίεση στην μας θα είναι τεράστια, και από οικονομικής απόψεως», δήλωσε ο Αζρα Γάνι, επιδημιολογίας στο Imperial, εκ των επικεφαλής της μελέτης.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση