Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κορωνοϊός: H Κίνα επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα
Κορωνοϊός: H Κίνα επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα

Κορωνοϊός: H Κίνα επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα

Σταδιακή επαναλειτουργία της Disneyland ή των καταστημάτων , κλείσιμο νοσοκομείων εκστρατείας: η Κίνα κατευθύνεται προς μία πολύ σταδιακή επιστροφή στην έπειτα από ενάμισι μήνα ισχύος δρακόντειων περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της επιδημίας Covid-19.

Η χ όπου γεννήθηκε ο νέος ιός τύπου κορώνα στο τέλος του 2019 διαπιστώνει υποχώρηση της επιδημίας εδώ και λίγες εβδομάδες στο έδαφός της, την ώρα που εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αν και τα περιοριστικά παραμένουν δρακόντεια, και πολλοί κάτοικοι προτιμούν να παραμένουν στα σπίτια τους, κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότεροι πεζοί και κυκλοφορούν στους δρόμους του Πεκίνου.

Η κίνηση στην κινεζική πρωτεύουσα παραμένει πολύ μειωμένη σε σχέση με την συνήθη εικόνα. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς παραμένουν σχεδόν άδεια, ενώ πολύ λίγοι άνθρωποι κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς προστατευτική μάσκα.

Όμως, στη ουχάν, την πόλη των 11 εκατομμυρίων όπου εμφανίσθηκε ο ιός, πολλές ενδείξεις δημιουργούν ελπίδες για σταδιακή της καραντίνας που επιβλήθηκαν στις 23 Ιανουαρίου.

Το αεροδρόμιο της πόλης ανακοίνωσε ότι ορισμένα από τα στελέχη του επέστρεψαν στην εργασία τους, χωρίς να δίνονται πληροφορίες για τον χρόνο επανάληψης των πτήσεων.

Οι υπάλληλοι όλων των αεροδρομίων της επαρχίας Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η ουχάν, έχουν λάβει από την Πέμπτη εντολή να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Απόδειξη της υποχώρησης της επιδημίας στη Γουχάν, τα 14 από 16 νοσοκομεία εκστρατείας που άνοιξαν για τους προσβληθέντες από την νόσο κατοίκους έχουν κλείσει, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Τα νοσοκομεία αυτά ήταν εγκατεστημένα σε εργοστάσια, αθλητικές εγκαταστάσεις και σε εκθεσιακό πάρκο.Σε ολόκληρη την Κίνα, 19.000 ασθενείς παραμένουν σε νοσηλεία, έναντι 58.000 στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της χώρας υπαινίχθηκε την Παρασκευή ότι ο αποκλεισμός της επαρχίας Χουμπέι θα λάβει προσεχώς τέλος.

«Η ημέρα που όλο ο κόσμος περιμένει δεν πρέπει να είναι και τόσο μακριά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντινγκ Σιαντζιάνγκ , αναπληρωτής γενικός γραμματέας της κυβέρνησης.

Κάτοικοι της επαρχίας Χουμπέι εκφράζουν την ανυπομονησία τους για την που θα τους επιτρέψει να βγουν από τα σπίτια τους , κυρίως στις ζώνες της επαρχίας όπου δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα εδώ και εβδομάδες.

Η επίσκεψη υψηλόβαθμης αξιωματούχου του κομμουνιστικού καθεστώτος την περασμένη εβδομάδα διαταράχθηκε από εκδηλώσεις αποδοκιμασίας, με τους αποκλεισμένους κατοίκους να παραπονούνται για προβλήματα τροφοδοσίας.

Οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι έδωσαν εντολή στην επιχειρήσεις να μην επαναλειτουργήσουν πριν από τις 10 Μαρτίου. Ωστόσο, απαραίτητες επιχειρήσεις, όπως τα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία, παρέμειναν ανοικτά.

Στην Σανγκάη, το σύμπλεγμα της Disneyland επαναλειτούργησε τμηματικά σήμερα. Το ίδιο το πάρκο παρέμεινε κλειστό, αλλά «περιορισμένος αριθμός» καταστημάτων, εστιατορίων και ένα ξενοδοχείο άνοιξαν στο κοινό, ανακοίνωσε ο αμερικανικός όμιλος.

Ο όμιλος ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο ότι επαναλειτούργησαν περισσότερα από τα μισά από τα τριάντα καταστήματά του στην Κίνα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση