Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κορωνοϊός: Δώδεκα νέα κρούσματα στην Τουρκία – 18 συνολικά
Κορωνοϊός: Δώδεκα νέα κρούσματα στην Τουρκία – 18 συνολικά

Κορωνοϊός: Δώδεκα νέα κρούσματα στην Τουρκία – 18 συνολικά

Οι αρχές της Τουρκίας κατέγραψαν χθες Κυριακή 12 νέα τα του κορονοϊού, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 18, γνωστοποίησε ο Υγείας Φαχρετίν Κότζα σήμερα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί μέσα σε ένα 24ωρο αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο στην τουρκική επικράτεια, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Κότζα, τα δύο από τα νέα κρούσματα συνδέονται με το πρώτο· επτά είναι που έφθασαν στην τουρκική επικράτεια από την · και τρεις από τις .

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία έγινε η τελευταία μεγάλη οικονομία που κατέγραψε κρούσμα μόλυνσης από τον , λίγο καιρό αφότου ανακοίνωσε μέτρα επαγρύπνησης, που ο επαίνεσε, για να καθυστερήσει την εξάπλωσή του.

Έκτοτε η κυβέρνηση της Τουρκίας εντείνει τα μέτρα για να εμποδίσει τη διασπορά του ιού, κλείνοντας σχολεία και πανεπιστήμια, διατάσσοντας οι αθλητικές συναντήσεις να γίνονται χωρίς θεατές και αναστέλλοντας τις πτήσεις προς και από πολλές χώρες.

Χιλιάδες μουσουλμάνοι που επέστρεψαν στην Τουρκία από ένα προσκύνημα στη Σαουδική Αραβία τέθηκαν σε καραντίνα χθες Κυριακή.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι τα και τα νυχτερινά κέντρα θα κλείσουν από σήμερα.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση