Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κορωνοϊός: Απελπιστική η κατάσταση στην Ιταλία
Κορωνοϊός: Απελπιστική η κατάσταση στην Ιταλία

Κορωνοϊός: Απελπιστική η κατάσταση στην Ιταλία

Στρατιωτικό κομβόι μεταφέρει τις σορούς

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Μπέργκαμο της ς, η επαρχία που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη από τον κορωνοϊό στην αποτυπώνουν οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική εφ La Repubblica και παραπέμπει σε συνθήκες πολέμου.

Σε αυτές φαίνονται στρατιωτικά οχήματα να έχουν παραταχθεί κατά μήκος ενός δρόμου στο κέντρο της πόλης έτοιμα να παραλάβουν τις σορούς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το νεκροταφείο της πόλης έχει γεμίσει αλλά και οι υπηρεσίες κηδειών έχουν καταρρεύσει και αναγκαστικά οι σοροί θα πρέπει να μεταφερθούν στα νεκροταφεία και τα αποτεφρωτήρια άλλων πόλεων.

Στο μεταξύ, καθώς η καραντίνα εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα της οι αρχές της Ιταλίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυστηροποιήσουν ακόμη περισσότερο τα , με την επαρχία Εμίλια –Ρομάνια να δίνει τον τόνο απαγορεύοντας όλες τις δραστηριότητες στο ύπαιθρο, όπως οι περίπατοι ή το τζόγκινγκ.

Με διάταγμα που υπεγράφη χθες Τετάρτη το βράδυ ο περιφερειάρχης Στέφανο Μπονατσίνι πλέον επιτρέπει τις μετακινήσεις με ή με τα πόδια μόνο για ιατρικούς λόγους, για μετάβαση στην εργασία ή για ψώνια, απαγορεύοντας τους περιπάτους για αναψυχή.

Πολλοί , κυρίως στη βόρεια Ιταλία που έχει πληγεί περισσότερο από την covid-19 ανησυχούσαν τις τελευταίες ημέρες επειδή έβλεπαν πολύ κόσμο στα πάρκα, περιλαμομένων κάποιων που έκαναν τζόγκινγκ ή περίπατο, και ζητούσαν από το να εξετάσει την απαγόρευση και αυτών των δραστηριοτήτων.

«Μείνετε στο σπίτι, μην σχεδιάζετε περιπάτους στο μέτρο του δυνατού», δήλωσε και ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Ζάια.

«Έχω ήδη εκφράσει την άποψή μου για τα περιορισμού. Πρέπει να ανανεωθούν και να ενισχυθούν σε ό,τι αφορά τους περιπάτους και το πλήρες κλείσιμο των καταστημάτων την , ακόμη και των σούπερ μάρκετ», εξήγησε.

Ο Ζάια εκτίμησε ότι η παρακολούθηση των ατόμων μέσω των κινητών τους τηλεφώνων «είναι μια εξαιρετική λύση» προκειμένου να γίνονται σεβαστά τα μέτρα περιορισμού, παρόλο που παραδέχθηκε ότι αυτό εγείρει ζήτημα σεβασμού της ιδιωτικότητας.

60 εκατομμύρια Ιταλοί είναι σε καραντίνα στα σπίτια τους εδώ και μία εβδομάδα και δεν μπορούν να μετακινούνται παρά για επαγγελματικούς λόγους ή για έκτακτες ανάγκες.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την ενδεχόμενη απαγόρευση των αθλητικών δραστηριοτήτων στο ύπαιθρο, ο υπουργός Αθλητισμού Βιντσένζο Σπανταφόρα φάνηκε να συμφωνεί.

«Πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης των δραστηριοτήτων στο ύπαιθρο», δήλωσε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Rai Uno.

«Αφήσαμε αυτή τη δυνατότητα διότι η επιστημονική κοινότητα μας συνέστησε να το κάνουμε, αλλά αν η έκκληση μας προς τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους δεν γίνει σεβαστή, θα αναγκαστούμε να ανακοινώσουμε πλήρη απαγόρευση» των μετακινήσεων, πρόσθεσε.

Η Ιταλία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί θα «παραταθούν μετά τη λήξη τους» στις 3 Απριλίου.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση