Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωναϊός: Κατόπιν πρόσκλησης της Ε.Ε. οι πλατφόρμες αφαιρούν εκατομμύρια παραπλανητικές διαφημίσεις
Κορωναϊός: Κατόπιν πρόσκλησης της Ε.Ε.  οι πλατφόρμες αφαιρούν εκατομμύρια παραπλανητικές διαφημίσεις

Κορωναϊός: Κατόπιν πρόσκλησης της Ε.Ε. οι πλατφόρμες αφαιρούν εκατομμύρια παραπλανητικές διαφημίσεις

 

 

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για την των καταναλωτών στο διαδίκτυο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντόνισε τον έλεγχο («σάρωση») ιστοτόπων, για τον εντοπισμό περιεχομένου που προωθεί στους ψευδείς ισχυρισμούς ή προϊόντα απάτης που συνδέονται με τον κορωναϊό.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι, μετά την πρόσκληση της Επιτροπής, οι πλατφόρμες αφαίρεσαν ή μπλόκαραν εκατομμύρια παραπλανητικές διαφημίσεις ή αναρτήσεις προϊόντων. Η σάρωση που διενέργησε το Δίκτυο Συνεργασίας για την των Καταναλωτών (CPC) περιλάμβανε δύο μέρη: υψηλού επιπέδου έλεγχο των διαδικτυακών πλατφορμών και σε βάθος ανάλυση συγκεκριμένων διαφημίσεων και ιστοτόπων που συνδέονται με προϊόντα για τα οποία υπάρχει υψηλή ζήτηση λόγω του κορονοϊού.

Ο Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρεντέρς, δήλωσε σχετικά: «Οι μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες απάντησαν θετικά στην έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση της απάτης και των παραπλανητικών προσφορών και απέδειξαν τη σαφή τους δέσμευση για την αφαίρεση επιβλαβούς περιεχομένου. Ωστόσο, όπως έδειξε η πρόσφατη σάρωση, οι ανέντιμοι έμποροι βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για την εκμετάλλευση των αδυναμιών των καταναλωτών, την παράκαμψη των αλγοριθμικών ελέγχων και τη δημιουργία νέων ιστοτόπων.

Εν μέσω μιας πανδημίας παγκόσμιων διαστάσεων, ως πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν διαδικτυακές θαυματουργές θεραπείες. Είμαι ευγνώμων που οι εθνικές αρχές προστασίας των καταναλωτών διατηρούν υψηλό επίπεδο εγρήγορσης και συνεργάζονται με την Επιτροπή για την προστασία των καταναλωτών στο διαδίκτυο.»

Οι αρχές προστασίας των καταναλωτών 27 χωρών συμμετείχαν στον έλεγχο υψηλού επιπέδου των πλατφορμών και υπέβαλαν 126 απαντήσεις σχετικά με τις εταιρείες με τις οποίες η Επιτροπή βρίσκεται σε τακτική επαφή αλλά και με πλατφόρμες εθνικής εμβέλειας.

Έμφαση δόθηκε στον έλεγχο των προσφορών που αφορούν προστατευτικές και καλύμματα, απολυμαντικά υγρά, διαγνωστικά τεστ, τρόφιμα, συμπληρώματα διατροφής και μη εδώδιμα προϊόντα με υποτιθέμενη θεραπευτική δράση που συνδέεται με τον κορωναϊό.

Επιπλέον, η Επιτροπή δημοσίευσε εδώ επικαιροποιημένες προς τους καταναλωτές και τους εμπόρους για το πώς να αποφεύγουν τις ανέντιμες εμπορικές πρακτικές στο διαδίκτυο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καμπανάκι Γραβάνη προς ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα σας αφορά αποκλειστικά #ανεμβολίαστοι - https://t.co/GzeJxGwkjl -

  • Σε τροχιά καύσωνα η χώρα #καύσωνας - https://t.co/FjrVO0SVFw -

  • Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος ξήλωσε την κάμερα στο σαλόνι #ΓλυκάΝερά - https://t.co/AZTHB5Moat -

"Αλιεύοντας" την είδηση