Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κορωναϊός: Η Επιτροπή προτείνει μέτρα για την παροχή στήριξης και ευελιξίας στον κλάδο των μεταφορών  
Κορωναϊός: Η Επιτροπή προτείνει μέτρα για την παροχή στήριξης και ευελιξίας στον κλάδο των μεταφορών   

Κορωναϊός: Η Επιτροπή προτείνει μέτρα για την παροχή στήριξης και ευελιξίας στον κλάδο των μεταφορών  

Σήμερα η Επιτροπή ενέκρινε δέσμη μέτρων που θα βοηθήσουν τις εταιρείες του κλάδου των αεροπορικών, σιδηροδρομικών, θαλάσσιων και οδικών μεταφορών να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της επιδημίας του κορωναϊού. 

 Τα αυτά θα μειώσουν τον κανονιστικό φόρτο και το κόστος για τις μεταφορικές εταιρείες, ενώ μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις κατά τις προσεχείς εβδομάδες.

 

Η επίτροπος Μεταφορών  Αντίνα Βαλεάν δήλωσε σχετικά: «Οι σημερινές προτάσεις εισάγουν συγκεκριμέ τρόπους για τη διευκόλυνση των καθημερινών δραστηριοτήτων του κλάδου των μεταφορών, σε όλους τους τρόπους μεταφοράς. Έτσι, οι εταιρείες του κλάδου μπορούν να αρχίσουν να εστιάζουν στην αναγκαία ανάκαμψή τους».

 Όσον αφορά τις , τα θα διευκολύνουν τις επίγειας εξυπηρέτησης και θα τροποποιήσουν τους κανόνες αδειοδότησης των αερομεταφορέων σε περίπτωση οικονομικών προβλημάτων λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Όσον αφορά τους , οι αρχές μπορούν να αποφασίσουν να αναβάλουν ή να μην εισπράξουν λιμενικών υποδομών. ια τον κλάδο των σιδηροδρόμων, η Επιτροπή προτείνει να παραταθεί κατά τρεις μήνες η προθεσμία εντός της οποίας τα κράτη μέλη οφείλουν να μεταβιβάσουν ορισμένες αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων και στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της ΕΕ.

 Τέλος, μια πρόταση που αφορά όλους τους τρόπους μεταφοράς θα επιτρέπει την παράταση ορισμένων πιστοποιητικών και αδειών, δεδομένου ότι τα υγειονομικά μέτρα δυσχεραίνουν την ολο ορισμένων διατυπώσεων που απαιτεί η ενωσιακή νομοθεσία από ορισμέ μεταφορείς και εργαζομένους.

 Οι σημερινές προτάσεις ακολουθούν σειρά μέτρων που έχει ήδη θεσπίσει η Επιτροπή, για παράδειγμα, για την ασφάλεια των εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών, την ενημέρωση των ταξιδιωτών σχετικά με τα δικαιώματά τους και τη διακίνηση βασικών αγαθών σε όλη την Ευρώπη.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση