Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κωνσταντινούπολη: Αεροσκάφος κόπηκε στα τρία – Ένας νεκρός, 157 τραυματίες
Κωνσταντινούπολη: Αεροσκάφος κόπηκε στα τρία – Ένας νεκρός, 157 τραυματίες

Κωνσταντινούπολη: Αεροσκάφος κόπηκε στα τρία – Ένας νεκρός, 157 τραυματίες

Αεροπορικό ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Sabiha» της Κωνσταντινούπολης, το δεύτερο μεγαλύτερο της πόλης, όταν  της εταιρείας Pegasus, κατά την προσγείωσή του, βγήκε από τον διάδρομο εξαιτίας της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να «κοπεί» σε τρία κομα και να τυλιχτεί στις .

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του τουρκικού υπουργείου Υγείας, ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 157. «Αυτή τη στιγμή 157 τραυματίες νοσηλεύονται και ένας συμπολίτης μας », τόνισε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών, στο επέβαιναν 177 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα και είχε απογειωθεί από τη δυτική επαρχία της ς.

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υιπο αεροσκάφος. Μια δεύτερη ρωγμή είναι ορατή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, που περιλαμβάνει τις 10 τελευταίες σειρές και την ουρά του.

Η στιγμή που το Boeing της Pegasus κόβεται στα τρία (βίντεο)

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της ς, Τζαχίτ Τουρχάν, ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από το αεροσκάφος, ενώ άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό του. «Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» δήλωσε ο Τουρχάν.

Σύμφωνα με τουρκικά , οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά , 12 παιδιά επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Ο διάδρομος προσγείωσης ήταν ολισθηρός εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει την Κωνσταντινούπολη και οι κακές καιρικές συνθήκες εκτιμάται αρχικά ότι ευθύνονται για το ατύχημα.

Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen έχει κλείσει προσωρινά και όλα τα αεροσκάφη ανακατευθύνονται προς το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης..

Οι πρώτες εικόνες από το περιστατικό μεταδόθηκαν μέσω βίντεο στα social media. Στα πλάνα που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ διακρίνεται η άτρακτος του αεροσκάφους, όπως και ένα τμήμα της κοντά στην ουρά, να έχουν κοπεί. Οι επιβάτες εκκενώνουν το αεροσκάφος, που έχει καταλήξει στο γρασίδι, δίπλα από τον διάδρομο προσγείωσης.

Νωρίτερα, στις εικόνες που μεταδίδονταν διακρινόταν ένα τμήμα του αεροσκάφους να έχει πιάσει φωτιά.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση