Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Η Κολομβία επενδύει στη…. μαριχουάνα
Η Κολομβία επενδύει στη…. μαριχουάνα

Η Κολομβία επενδύει στη…. μαριχουάνα

Όπως συμβαίνει με πολλούς «βαρώνους» ναρκωτικών, ο Φεντερίκο Κοκ- επιθυμεί να πουλήσει το προϊόν του στην παγκόσμια αγορά.

Μόνον 15 μίλια απόσταση από τη Μεδεγίν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Κολομβία, ο κ. Κοκ- σχεδιάζει να αντικαταστήσει ολόκληρα στρέμματα λουλουδιών με φυτά μαριχουάνας, με απώτερο στόχο να εξάγει την παραγωγή του. Αντίθετα, όμως, με το «ωμό» εμπόριο κοκαΐνης και ηρωίνης που κάποτε καρποφορούσε στις εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής, αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημα έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης. Πέρυσι, ο πρόεδρος στην Χουάν Μανουέλ Σάντος προχώρησε στη μεταρρύθμιση της 30ετούς νομοθεσίας για τα ναρκωτικά που νομιμοποιούσε την εσωτερική χρήση μαριχουάνας. Oμως, ο νέος νόμος επιτρέπει την καλλιέργεια, την επεξεργασία και την εξαγωγή προϊόντων του φυτού για εμπορικούς σκοπούς, όπως είναι τα έλαια και οι κρέμες – αλλά όχι του άνθους ή των φύλλων της κάνναβης που χρησιμοποιούνται για λόγους αναψυχής.

Οι Αρχές πιστεύουν πως ο νέος νόμος θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δώσει ώθηση στην οικονομία. Εντούτοις, θα πρέπει να παρέλθουν ολόκληρα έτη μέχρι να αποσαφηνιστεί η απόδοση αυτών των επενδύσεων.

«Αφορά την υγεία, την επιστήμη και δίδεται μια ευκαιρία για να αποκατασταθεί το όνομα της χώρας», σχολιάζει ο κ. Κοκ-Κορέα, που είναι επικεφαλής της μονάδας της PharmaCielo στην Κολομβία, μιας εταιρείας που επιδιώκει να επωφεληθεί από τους νέους κανόνες.

Επιχειρήσεις σαν τη PharmaCielo πιστεύουν πως έχουν τη δυνατότητα να καθιερωθούν στη βιομηχανία ναρκωτικών, όπως το πέτυχαν παράνομοι έμποροι επί σειρά ετών. Στις ΗΠΑ, η αγορά της κάνναβης παραμένει αντικείμενο συγκρούσεων μεταξύ των κανόνων σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο. Αν και ορισμένες πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης τα τελευταία έτη, η ομοσπονδιακή απαγορεύει τις εισαγωγές προϊόντων κάνναβης. «Πιστεύουμε πως η Κολομβία μπορεί να αποκτήσει μια αξιόλογη παρουσία στις εξαγωγές της ιατρικής κάνναβης», σχολιάζει ο Αλεχάντρο Γκαβίρια, υπουργός Υγείας. «Η χώρα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε αυτήν την αναδυόμενη παγκόσμια αγορά», λέει. Η PharmaCielo, με έδρα το Τορόντο, ιδρύθηκε το 2014 και είναι η πρώτη εταιρεία που απέκτησε τον Ιούνιο άδεια από την κολομβιανή για την παραγωγή προϊόντων κάνναβης. Αναμένει ακόμη τις απαραίτητες άδειες για την καλλιέργεια μαριχουάνας.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση