Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κόκκινος συναγερμός στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις
Κόκκινος συναγερμός στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις

Κόκκινος συναγερμός στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις

Κόκκινος συνγερμός σήμανε το βράδυ της ς στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Η  Ουάσιγκτον λαμβάνει μια απόφαση η οποία προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στο πολιτικό και οικονομικό προσκήνιο της ς.

Το βράδυ της ς, με ανακοινωθέν της διπλωματικής αντιπροσωπείας των στην , η αμερικανική πλευρά διέκοψε την παροχή τουριστικών θεωρήσεων σε πολίτες της Τουρκίας που έχουν ως μόνιμη κατοικία την γειτονική χώρα.

«Οι εξελίξεις της τελευταίας περιόδου υποχρέωσαν την κυβέρνηση των να αναθεωρήσει τις υποσχέσεις της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας σχετικά με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του προσωπικού της Αντιπροσωπείας των ΗΠΑ», τονίζει η αμερικανική πλευρά στο σχετικό ανακοινωθέν της. Στη συνέχεια, η Ουάσιγκτον τονίζει τα εξής: «Κατά την διάρκεια της διαδικασίας της αναθεώρησης, με σκοπό την μείωση του αριθμού των επισκεπτών στην πρεσβεία και στα προξενεία μας, από τώρα και στο εξής, αναστέλλονται όλες οι στις διπλωματικές αντιπροσωπείες των ΗΠΑ για λήψη βίζας η οποία δεν εμπίπτει στην κατηγορία των μεταναστών».

Η νέα απόφαση αναστατώνει την τουρκική πλευρά, η οποία σπεύδει να συσχετίσει την νέα εξέλιξη με τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στην Συρία και στο Κουρδικό Ζήτημα σε στενή συν με το Ιράν και την .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση