Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κώδικας Πρακτικής για την διαδικτυακή παραπληροφόρηση
Κώδικας Πρακτικής για την διαδικτυακή παραπληροφόρηση

Κώδικας Πρακτικής για την διαδικτυακή παραπληροφόρηση

Πλατφόρμες και διαφημιζόμενοι πρόκειται να ανακοινώσουν Κώδικα Πρακτικής

Σήμερα, οι εκπρόσωποι των διαδικτυακών πλατφορμών, των κυριότερων κοινωνικών δικτύων, των διαφημιζομένων και του κλάδου της διαφήμισης αναμένεται να δημοσιοποιήσουν ένα πρώτο Κώδικα Πρακτικής για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης στην Ευρώπη.

Το σχέδιο εγγράφου θα δημοσιευτεί μετά το Πολυμερές Φόρουμ – που θα συγκεντρώνει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη – απόψε, εδώ.

Στη συνέχεια θα διαβιβαστεί σε εκπροσώπους των μέσων ς, της ς των πολιτών, των φορέων εξακρίβωσης των γεγονότων και της πανεπιστημιακής κοινότητας, που επίσης συμμετέχουν στο Φόρουμ, ώστε να εντοπίσουν τομείς που επιδέχονται βελτίωση. Η τελική έκδοση του Κώδικα Πρακτικής αναμένεται κατά το τέλος Σεπτεμβρίου, πράγμα που θα οδηγήσει σε μετρήσιμη μείωση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης.

Έως τον Δεκέμβριο του 2018, η Επιτροπή θα υποβάλει έκθεση σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Ο Κώδικας Πρακτικής θα παράσχει μέτρα αυτορρύθμισης προκειμένου οι διαδικτυακές πλατφόρμες και ο κλάδος της διαφήμισης να επιτύχει τους στόχους που έθεσε η Ανακοίνωση της Επιτροπής τον Απρίλιο του 2018, με βάση τέσσερεις κατευθυντήριες αρχές: , συμμετοχικότητα, αξιοπιστία και πολυμορφία.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την Ανακοίνωση μπορείτε να βρείτε στο δελτίο Τύπου, στις Ερωτήσεις και Απαντήσεις (στα αγγλικά, γερμανικά), καθώς και στο ενημερωτικό δελτίο (στα αγγλικά). (Για περισσότερες πληροφορίες: Nathalie Vandystadt – Τηλ.: +32 229 67083· Inga Höglund – Τηλ.: +32 229 50698).

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται στην των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Όλα τα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 45/2001.

Όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τυγχάνουν επεξς από τη Γενική Διεύθυνση Επις/τις Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διαχειρίζονται αναλόγως.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση