Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Kλείνουν τα σύνορα στη Γαλλία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα
Kλείνουν τα σύνορα στη Γαλλία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Kλείνουν τα σύνορα στη Γαλλία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Ο πρόεδρος της αλλίας έκανε λόγο πριν από λίγο για «τρομοκρατικές επιθέσεις χωρίς προηγούμενο» στη αλλία το βράδυ της Παρασκευής, ανακοινώνοντας σειρά έκτακτων μέτρων ασφαλείας.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτεια» της χώρας και πρόσθεσε ότι ζήτησε «ενισχύσεις από τις ένοπλες δυνάμεις» για να αποτραπούν νέες επιθέσεις, ενώ ξεκαθάρισε πως έδωσε εντολή «να κλείσουν τα σύνορα».

Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν ότι οι πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι συνιστούν συντονισμένες ενέργειες, αναφέρει ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. «Όλα αυτά παραπέμπουν ξεκάθαρα σε οργανωμένες επιθέσεις» διευκρινίζει η ίδια πηγή. Πλήρη ενημέρωση για τις επιθέσεις στο Παρίσι έλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις αλλεπάλληλες επιθέσεις ενόπλων και τις εκρήξεις σε μια περιοχή κοντά στο στάδιο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Γαλλίας και της ς, όπως μεταδίδουν ο τηλεοπτικός σταθμός BFMTV και άλλα γαλλικά ΜΜΕ. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press κάνει λόγο για 35 νεκρούς.

ωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενη την αστυνομία του Παρισιού, έκανε λόγο για 18 νεκρούς. Τον ίδιο απολογισμό έδωσε ο της γαλλικής πρωτεύουσας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC τουλάχιστον 100 όμηροι κρατούνται σε συναυλιακό χώρο στο Μπατακλάν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, του Eagles of Death Metal. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 100 ομήρους.

Μία ώρα μετά την έναρξη της συναυλίας ένας ή δύο άνθρωποι άρχισαν να πυροβολούν στο χώρο, σύμφωνα με το BFMTV.

Το τηλεοπτικό δίκτυο France 24 μετέδωσε ότι ο πρόεδρος , ο οποίος παρακολουθούσε το φιλικό στο Stade de France, απομακρύνθηκε με ασφάλεια. Αυτή την ώρα προεδρεύει σε συνεδρίαση ενός κλιμακίου για την αντιμετώπιση της κρίσης που συνεδριάζει στο υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε πυρά αυτομάτων καθώς βάδιζε στο δέκατο , κοντά στην Πλας ντε λα Ρεπιμπλίκ. Όταν έφθασε μπροστά σε ένα εστιατόριο, είδε σορούς στον δρόμο. «Είδα τρεις σορούς να τοποθετούνται σε σάκους» για πτώματα, ανέφερε ο Φαμπιάν Μ, .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση