Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κλιμακώνεται η διπλωματική ένταση μεταξύ Μαλαισίας και Βόρειας Κορέας
Κλιμακώνεται η διπλωματική ένταση μεταξύ Μαλαισίας και Βόρειας Κορέας

Κλιμακώνεται η διπλωματική ένταση μεταξύ Μαλαισίας και Βόρειας Κορέας

Κλιμκώνετι η διπλωματική μεταξύ της Μαλαισίας και της Βόρειας Κορέας μετά τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ αμ, ετεροθαλή αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στο της Κουάλα Λουμπούρ.

Οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας έχουν αποκλείσει την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ, προκειμένου να εξακριβώσουν τον ακριβή αριθμό των αξιωματούχων που παραμένουν στο εσωτερικό της, τη στιγμή που οι και των δύο χωρών παραμένουν εγκλωβισμένοι.

«Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τη φυσική παρουσία όλου του προσωπικού της πρεσβείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός των Εσωτερικών, ουρ λάν Μοχάμεντ, στους δημοσιογράφους, έξω από την πρεσβεία. Παράλληλα, δήλωσε ότι δε θα επιτραπεί στο προσωπικό της πρεσβείας να την εγκαταλείψει «μέχρι να είμαστε βέβαιοι για τον ακριβή αριθμό τους, αλλά και για το που βρίσκονται οι ίδιοι», τόνισε.

Ο αρχηγός της ς στη Μαλαισία δήλωσε ότι αναζητούνται τρεις ύποπτοι Βορειοκορεάτες για την υπόθεση της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ενώ αυτοί κρύβονται στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας. Παράλληλα ο ίδιος, τόνισε ότι οι αρχές της Βόρειας Κορέας δεν συνεργάζονται με τη Μαλαισία στην παραπάνω υπόθεση, ενώ οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας εκφράζουν τη βεβαιότητα τους ότι θα πάρουν δείγματα , από τους συγγενείς του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση