Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, σινεμά, θέατρα στη Νέα Υόρκη
Κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, σινεμά, θέατρα στη Νέα Υόρκη

Κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, σινεμά, θέατρα στη Νέα Υόρκη

Υπουργοί, σύμβουλοι, δημοσιογράφοι: όλοι όσοι μπίνουν στον Λευκό Οίκο θ υποβάλλονται στο εξής σε θερμομέτρηση, για να εντοπίζονται συμπτώματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

«Από το πρωί της Δευτέρας, λήψεις θερμοας σώματος θα γίνονται σε κάθε πρόσωπο που εισέρχεται στον Λευκό Οίκο», ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο Τζαντ τίρι, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

«Επιπρόσθετοι έλεγχοι της θερμοας του σώματος θα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλους όσοι έρχονται σε επαφή με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο», πρόσθεσε.

Λουκέτο στο Μεγάλο Μήλο

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της έας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλεται η λειτουργία των μπαρ και των εστιατορίων της μεγαλούπολης, που θα μπορούν να κάνουν μόνο παραδόσεις κατ' οίκον, καθώς επιβάλλονται αυστηρότερα μέτρα με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αύριο θα υπογράψω διάταγμα που ορίζει πως τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καφέ θα κάνουν μόνο παραδόσεις κατ' οίκον. Τα νυχτερινά κέντρα, τα σινεμά, τα μικρά θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι θα πρέπει να κλείσουν. Το διάταγμα θα ισχύσει από τις 09:00», ανέφερε ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ, που νωρίτερα ανακοίνωσε το κλείσιμο των δημόσιων σχολείων από σήμερα.

Οι αμερικανικές αρχές κατέγραψαν ως χθες Κυριακή — με περιορισμένο αριθμό σετ εξετάσεων διαθέσιμο — σχεδόν 3.000 τα και 65 θανάτους εξαιτίας της επιδημίας. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά επτά από το Σάββατο, όταν ανακοινώνονταν 58. Παγκοσμίως, τα τα μόλυνσης είχαν ξεπεράσει τα 162.000 και οι νεκροί τους 6.000 ως χθες βράδυ.

Ο πρόεδρος έκρινε σκόπιμο μολαταύτα να εξάρει τη «σπουδαία» πρωτοβουλία της ομοσπονδιακής κεντρικής ς να μειώσει το κατευθυντήριο επιτόκιό της — «καλή είδηση» — ενώ φάνηκε αισιόδοξος. «Μαθαίνουμε παρακολουθώντας άλλες χώρες», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος. «Είναι πολύ μολυσματικός ιός (…) Αλλά έχουμε τρομερό έλεγχο της κατάστασης».

Ο Τραμπ και αξιωματούχοι της κυβέρνησής του επικρίνονται εντός κι εκτός χώρας διότι μοιάζουν να υποβαθμίζουν τη σοβαρότητα της πανδημίας και προτιμούν να επαινούν τους εαυτούς τους για τον αποτελεσματικό, κατ' αυτούς, τρόπο που χειρίζονται την κρίση.

Η αστυνομία της Νέας Ορλεάνης διώχνει τον κόσμο από τους δρόμους

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που ανέβηκε στα social media και δείχνει την αστυνομία της Νέας Ορλεάνης να περιπολεί στον διάσημο κεντρικό δρόμο με τα μπαράκια τζαζ και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης Bourbon Street και να διώχνει τον κόσμο, προκειμένου να μην συνωστίζονται, λόγω κορωνοϊού.

Ενσωματωμένο βίντεο

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση