Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κύπρος: συμφωνήθηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο με την τρόικα
Κύπρος: συμφωνήθηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο με την τρόικα

Κύπρος: συμφωνήθηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο με την τρόικα

Συμφωνήθηκε μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικας το επικαιροποιημένο μνημόνιο, μετά τη θετική κατάληξη της ς του προγράμματος προσαρμογής, βάσει του οποίου η Κυπριακή θα λάβει 500 εκατ. , που είναι το ύψος της 8ης δόσης από τους διεθνείς .

Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο και με βάση τα νέα δεδομένα που προδιαγράφονται στην κυπριακή εντός του 2015, εκτιμάται ότι θα έχει θετικό πρόσημο, στο 0,5%, ενώ οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για της τάξης του 0,5%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκλεισε με τρία προαπαιτούμενα που αφορούν τα για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας ς, τη μετατροπή της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου και το νομοσχέδιο για τους εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων, λόγω αφερεγγυότητας επιχειρηματιών ανάπτυξης γης.

Οι κυπριακές Αρχές δεσμεύτηκαν ότι το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα θα εγκριθεί από το συμβούλιο στο τέλος Αυγούστου.

Επίσης, το νομοσχέδιο για μετατροπή της ΑΤΗΚ σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου για προσέλκυση επενδυτών θα τεθεί ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου για έγκριση, με χρονοδιάγραμμα έως τέλος Αυγούστου.

Το νομοσχέδιο σε σχέση με τους εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων, λόγω αφερεγγυότητας επιχειρηματιών γης, θα πρέπει να εγκριθεί από την Ολομέλεια της Βουλής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Επίσης στο επικαιροποιημένο μνημόνιο περιλαμβάνεται δέσμευση από πλευράς κυπριακών Αρχών, σύμφωνα με την οποία το νομοσχέδιο για την πώληση δανείων θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ το νομοσχέδιο για την «πακετοποίηση»/τιτλοποίηση δανείων θα πρέπει να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο έως το τέλος του χρόνου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση