Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κύπρος: Ψάχνουν για ομαδικό τάφο στον Τράχωνα
Κύπρος: Ψάχνουν για ομαδικό τάφο στον Τράχωνα

Κύπρος: Ψάχνουν για ομαδικό τάφο στον Τράχωνα

Αρχισε την Δευτέρ στον Τράχων η 12η προσπάθεια για εντοπισμό ομαδικού τάφου για οστών Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμε (ΔΕΑ) έστορας έστορος «ξεκινήσαμε σε στρατιωτική ζώνη μια εκσκαφή με την προοπτική να εντοπίσουμε ένα μαζικό τάφο».

Η υπόθεση, είπε, συνδέεται με μια που έγινε το 1974. «Ήρθαν να μας παραδώσουν 200 τα και δεν τα παραλάβαμε και τα πήραν πίσω και είχαμε πληροφορίες ότι κάπου εκεί τα είχαν θάψει», προσθέτοντας ότι οι πληροφορίες μιλάνε για περίπου 45 Ε/κ.

«Σκάψαμε 11 φορές, αυτή είναι η 12 για το ίδιο θέμα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς γιατί είναι αισιόδοξος αυτή τη φορά, ο κ. Νέστορος είπε «φαίνεται ότι είναι καλές οι πληροφορίες μας αυτή τη στιγμή, οι πληροφορίες που είχαμε και εμείς και οι Τ/κ. Φαίνεται να υπάρχει μια αισιοδοξία στη Διερευνητική Επιτροπή».

Σύμφωνα με τον κ. Νέστορος, υπάρχει μια μαρτυρία, την οποίαν έψαξαν. «Οι Τουρκοκύπριοι ενέτειναν τις προσπάθειές τους για να δουν αν όντως υπάρχει κάτι γιατί εμείς πάντα επιμείναμε γι`αυτό το χώρο» είπε, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει 11 προσπάθειες στο χώρο αυτό.

Ανέφερε ότι κατατέθηκε έγγραφο «ενισχύει τις υποψίες μας και εκείνοι ενέτειναν περισσότερο τις προσπάθειές τους, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα εντοπίσουμε στο χώρο».

«Είναι μια τεράστια περιοχή, ευελπιστούμε ότι θα βρούμε το χώρο. Ευελπιστούμε αυτή τη στιγμή ότι στο χώρο που μας έχει υποδειχθεί, θα εντοπίσουμε το σημείο ς. Ως ΔΕΑ, είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα το εντοπίσουμε αυτή τη φορά», δήλωσε.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Νίκος Θεοδοσίου, κληθείς να σχολιάσει το θέμα, είπε ότι «ευελπιστούμε ότι θα είναι επιτυχημένη αυτή η προσπάθεια. Είναι δεδομένο ότι τα των ευρημάτων στις εκταφές είναι πολύ χαμηλά».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση