Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κινητοποιήσεις συνδικάτων στη Γαλλία
Κινητοποιήσεις συνδικάτων στη Γαλλία

Κινητοποιήσεις συνδικάτων στη Γαλλία

Αντιμέτωπος με την πρώτη μζική εργτική κινητοποίηση της πενταετίας του βρέθηκε χθες ο Γάλλος πρόεδρος . Τα συνδικάτα της χώρας διοργάνωσαν διαδηλώσεις κατά του νόμου μεταρς της αγοράς εργασίας, τον οποίο χαρακτηρίζουν «αναχρονιστικό» και «οπισθοδρομικό».

«Δεν πρόκειται για νόμο εργασίας αλλά για νομοθέτημα, το οποίο προσφέρει όλες τις εξουσίες στους εργοδότες, ένα αληθινό κοινωνικό πραξικόπημα», είπε χθες ο Φιλίπ Μαρτινέζ, του προσκείμενου στο κομμουνιστικό κόμμα συνδικάτου CGT.

Κακή εντύπωση προκάλεσε, στο μεταξύ, η αποστροφή του προέδρου από την Αθήνα την Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία ο Γάλλος πρόεδρος δεν σκοπεύει να υποχωρήσει απέναντι στους «κυνικούς, τους εξτρεμιστές και τους οκνηρούς». Παρότι ο κ. εξήγησε τη Δευτέρα ότι το σχόλιό του αφορούσε μόνον όσους δεν προώθησαν τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, πολλοί ερμήνευσαν τη δήλωσή του ως επίθεση με στόχο τους ανυς και τους εργαζόμε, οι οποίοι απολαμβάνουν ακόμη κάποια προστασία κατά των απολύσεων.

«Κυνικοί, γελοίοι, οκνηροί, όλοι στους δρόμους στις 12 και 23 Σεπτεμβρίου», είπε χθες ο επικεφαλής του ακροαριστερού κόμματος Ανυπότακτη , Ζαν-Λικ Μελανσόν. Οι αντίπαλοι του προέδρου Μακρόν άδραξαν έτσι την ευκαιρία να τον εμφανίσουν ως αποκομμένο από την πραγματικότητα και τις ανησυχίες των συμπολιτών του.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση