Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κοινή εισβολή στη Συρία με το Ιράν ετοιμάζει η Τουρκία
Κοινή εισβολή στη Συρία με το Ιράν ετοιμάζει η Τουρκία

Κοινή εισβολή στη Συρία με το Ιράν ετοιμάζει η Τουρκία

Η Αγκυρα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας κοινής στρατιωτικής επιχείρησης με το Ιράν στο βόρειο κομμάτι της Συρίας, η οποία θα στρέφεται κατά των κουρδικών δυνάμεων.

Η σχετική επιβεβαίωση έρχεται από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν που λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιορδανία, πραγματοποίησε μια σημαντική δήλωση σχετικά με τις μελλοντικές εξελίξεις στην Συρία.

«Η κοινή στρατιωτική επιχείρηση (στην Συρία) με το Ιράν βρίσκεται στο επίκεντρο (των εξελίξεων) ανά πάσα στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος ενημέρωσε την τουρκική και διεθνή κοινή γνώμη ότι Τουρκία και Ιράν έχουν ήδη μελετήσει τις λεπτομέρειες του κοινού σχεδίου.

Στην συνέχεια ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως «η ιρανική πτέρυγα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ προκαλεί ζημιές. Αυτές οι ζημιές μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με βάση την αλληλεγγύη των δυο χωρών. Θα πραγματοποιήσουμε τις προετοιμασίες μας με αυτό το σκεπτικό».

Η χρονική συγκυρία των δηλώσεων του κ. Ερντογάν φέρει την σημασία της. Οι δηλώσεις έρχονται λίγο μετά την ιστορική επίσκεψη του Ιρανού επιτελάρχη στην τουρκική πρωτεύουσα. Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ εντατικοποιούν την βοήθεια και υποστήριξη που παρέχουν στους Κούρδους αντάρτες της Συρίας.

Εν τω μεταξύ, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, οι Κούρδοι της περιοχής του Όρους Σενγκάλη-Σίντζαρ, στο βόρειο Ιράκ, προχώρησαν στην ανακήρυξη της αυτονομίας τους.

Στην περιοχή, όπου ζουν Κούρδοι Γεζιδίδες, οι οποίοι γλύτωσαν από τις σφαγές του Ισλαμικού Κράτους χάρη στην παρέμβαση του ΡΚΚ, από τώρα και στο εξής θα δημιουργηθούν αυτόνομες κυβερνητικές δομές, οι οποίες θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της διακυβέρνησης και ανοικοδόμησης.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση