Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κοινή αποστολή της ΕΕ στην Τουρκία: Μαζί για να συζητήσουμε τις κοινές προκλήσεις
Κοινή αποστολή της ΕΕ στην Τουρκία:  Μαζί για να συζητήσουμε τις  κοινές προκλήσεις

Κοινή αποστολή της ΕΕ στην Τουρκία: Μαζί για να συζητήσουμε τις κοινές προκλήσεις

Η ύπτη εκπρόσωπος της γι Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Federica Mogherini, o επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση, Johannes Hahn και ο επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρίστος Στυλιανίδης θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Ο επίτροπος Στυλιανίδης θα φτάσει στην Τουρκία αυτό το Σαββατοκύριακο και θα επισκεφθεί έργα ανθρωπιστικής βοήθειας που χρηματοδοτούνται από την και τα οποία βοηθούν κυρίως πρόσφυγες από τη και το Ιράκ στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την .

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η ύπατη εκπρόσωπος και Mogherini και ο επίτροπος Hahn θα παραστούν στη Συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου με τους Τούρκους ομολόγους τους στην Άγκυρα.

Η θα αποτελέσει ευκαιρία για να συζητήσουν τα δύο μέρη ως βασικοί εταίροι και στρατηγικοί σύμμαχοι στην περιοχή τις κοινές προ.

Εκτός από το διάλογο με τις αρχές, η κ. Mogherini και οι κκ. Hahn και Στυλιανίδης θα συναντηθούν με εκπροσώπους των τεσσάρων κύριων πολιτικών κομμάτων και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Στη συνέχεια, η κ. Mogherini και ο κ. Στυλιανίδης θα μεταβούν στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας για να συναντηθούν με εκπροσώπους από τις πολλές θρησκευτικές και εθνοτικές κοινότητες που ζουν μαζί στην περιοχή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση