Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κοινή αποστολή της ΕΕ στην Τουρκία: Μαζί για να συζητήσουμε τις κοινές προκλήσεις
Κοινή αποστολή της ΕΕ στην Τουρκία:  Μαζί για να συζητήσουμε τις  κοινές προκλήσεις

Κοινή αποστολή της ΕΕ στην Τουρκία: Μαζί για να συζητήσουμε τις κοινές προκλήσεις

Η ύπατη εκπρόσωπος της για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Federica Mogherini, o για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση, και ο επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρίστος Στυλιανίδης θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Ο επίτροπος Στυλιανίδης θα φτάσει στην Τουρκία αυτό το Σαββατοκύριακο και θα επισκεφθεί έργα ανθρωπιστικής ς που χρηματοδοτούνται από την και τα οποία βοηθούν κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η ύπατη εκπρόσωπος και Mogherini και ο επίτροπος Hahn θα παραστούν στη Συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου με τους Τούρκους ομολόγους τους στην .

Η συνάντηση θα αποτελέσει ευκαιρία για να συζητήσουν τα δύο μέρη ως βασικοί εταίροι και στρατηγικοί σύμμαχοι στην περιοχή τις κοινές προ.

Εκτός από το διάλογο με τις αρχές, η κ. Mogherini και οι κκ. Hahn και Στυλιανίδης θα συναντηθούν με εκπροσώπους των τεσσάρων κύριων πολιτικών κομμάτων και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Στη συνέχεια, η κ. Mogherini και ο κ. Στυλιανίδης θα μεταβούν στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας για να συναντηθούν με εκπροσώπους από τις πολλές θρησκευτικές και εθνοτικές κοινότητες που ζουν μαζί στην περιοχή.

"Αλιεύοντας" την είδηση