Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κίνα: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στο Τιαντζίν
Κίνα: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στο Τιαντζίν

Κίνα: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στο Τιαντζίν

O απολογισμός των δύο τεράστιων εκρήξεων που ισοπέδωσαν μια βιομηχανική ζώνη της πόλης Τιαντζίν στη βορειανατολική Κίνα αυξήθηκε σε 104 νεκρούς, μετέδω κρατικά μέσα ς, ενώ ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προανήγγειλε αλλαγές σε ό,τι αφορά την πρόληψη των εργατικών δυστυχημάτων.

Σε μια γραπτή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σήμερα από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της χώρας αναγνώρισε ότι οι εκρήξεις που συγκλόνισαν την ντζίν και μία σειρά βιομηχανικών δυστυχημάτων που σημειώθηκαν πρόσφατα έχουν «φέρει στο προσκήνιο τα σοβαρά κενά στον τομέα την ς της ς» και ότι η χώρα πρέπει να «αντλήσει βαθιά διδάγματα».

ωρίτερα απομακρύνθηκαν οι της ζώνης που βρίσκεται γύρω από την περιοχή, στην οποία σημειώθηκαν την Τετάρτη δύο τεράστιες εκρήξεις στην Τιαντζίν, στην βορειοανατολική Κίνα, λόγω των φόβων που υπάρχουν για μια διαρροή τοξικών χημικών ουσιών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων έα Κίνα.

Σύμφωνα παράλληλα με την Beijing News, ένοπλοι αστυνομικοί άρχισαν να απομακρύνουν τον πληθυσμό έπειτα από τον εντοπισμό στην περιοχή κυανιούχου νατρίου, τρεις ημέρες μετά τις δύο γιγάντιες εκρήξεις σε αποθήκη με προϊόντα στο λιμάνι της Τιαντζίν, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο 85 ανθρώπων και πυρκαγιές που η πυροσβεστική υπηρεσία αγωνίζεται ακόμη να θέσει υπό έλεγχο.

“Λόγω μιας διαρροής τοξικών ουσιών, οι πληθυσμοί που βρίσκονται κοντά στην ζώνη εκλήθησαν να απομακρυνθούν” από την περιοχή, μετέδωσε το Νέα Κίνα.
Σύμφωνα με αντικρουόμενες πληροφορίες, η ζώνη που πρέπει να εκκενωθεί εκτείνεται σε δύο με τρία χιλιόμετρα από την περιοχή στην οποία σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Το Νέα Κίνα είχε μεταδώσει εξάλλου γύρω στις 11:40 τοπική ώρα (06:40 ώρα Ελλάδος) ότι υπάρχει μια αναζωπύρωση των πυρκαγιών και είχε προσθέσει ότι ακούστηκαν αναφ στην ζώνη, αλλά δεν είχε διευκρινίσει σε τι οφείλονταν αυτές.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση